Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 6 januari 2008

Regio Kennemerland, 06-01-2008

Onder invloed: rijbewijzen ingevorderd

UITGEEST, 5 januari - Politiemensen controleerden omstreeks 10.55 uur een personenauto op de Boterbloem. De bestuurder, een 22-jarige man uit Uitgeest, bleek alcohol gedronken te hebben. Na de ademanalyse had hij 1,73 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

HAARLEM, 4 januari - Omstreeks 15.35 uur kregen agenten een melding dat een personenauto in een parkeergarage aan de Wagenmakerslaan tegen diverse auto's zou zijn aangereden. Ter plaatse troffen agenten een 54-jarige man uit Hillegom aan. De man bleek alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalyse had hij 2,78 promille. De man is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Zijn auto is in beslag genomen voor technisch onderzoek. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doorrijden na invordering rijbewijs

HAARLEM, 5 januari - Politiemensen hebben omstreeks 03.10 uur een bestuurder van een personenauto op de Boerhaavelaan aangehouden. De bestuurder, een 36-jarige Zandvoorter, bleek alcohol gedronken te hebben. Na de ademanalyse had hij 1,84 promille. Omdat de man zich hevig verzette tijdens zijn aanhouding, hebben agenten hem geboeid en overgebracht naar het bureau. Hij was niet in staat een verklaring af te leggen en daarom is hij ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Nadat de man in vrijheid werd gesteld, zagen agenten de man omstreeks 12.40 uur in Zandvoort wederom in zijn auto rijden en weer bleek hij onder invloed van alcohol. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Aanrijdingen met letsel

VELSEN-NOORD, 5 januari - Politiemensen behandelden omstreeks 15.50 uur een aanrijding tussen een automobiliste en een fietster op de kruising Wijkerstraatweg - Wijkeroogstraat. Een 57-jarige vrouw uit Velsen reed in haar personenauto op de Wijkerstraat en verleende op het kruispunt geen voorrang aan de fietster, een 20-jarige vrouw uit Velsen-Noord. De fietster is hierbij gewond geraakt en voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

BADHOEVEDORP, 4 januari - Politiemensen behandelden omstreeks 17.30 uur een aanrijding tussen twee scooters op de Schipholweg. Een 43-jarige Haarlemmer reed op zijn scooter over het fietspad en in tegenovergestelde richting kwam een 16-jarige jongen uit Badhoevedorp aangereden. Door nog onbekende oorzaak kwam de scooter van de 16-jarige jongen op de verkeerde weghelft terecht waarna een frontale botsing volgde. De 16-jarige jongen is hierbij gewond geraakt en met letsel aan arm, schouder en been overgebracht naar het ziekenhuis.

BLOEMENDAAL, 4 januari - Politiemensen behandelden omstreeks 13.00 uur een aanrijding op de Mollaan. Een 71-jarige Haarlemmer reed met zijn auto op de Mollaan en wilde linksaf slaan. Achter hem reed een 72-jarige vrouw uit Overveen. De vrouw zag te laat dat de auto voor haar stil stond, waardoor ze naar rechts uitweek en tegen een lantaarnpaal reed. De vrouw en een inzittende, een 83-jarige vrouw uit Overveen, zijn naar het ziekenhuis overgebracht voor controle.

Openbare dronkenschap

LISSERBROEK, 6 januari - Een dronken 51-jarige Lisserbroeker is rond 05.15 uur aangehouden op de kruising
Struikheidestraat/Lisserbroekerweg omdat hij van zijn fiets was gevallen en op de weg lag. De man bleek onder invloed en was door zijn val gewond geraakt aan zijn hoofd. Hij is aangehouden voor openbare dronkenschap en meegenomen naar het bureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongens aangehouden voor opblazen prullenbak

HOOFDDORP, 4 januari - Politieagenten hebben omstreeks 13.40 uur op Lauwers vier jongens aangehouden omdat zij een prullenbak hadden opgeblazen met vuurwerk. De jongens van respectievelijk 12 en 13 jaar oud zijn afkomstig uit Oostzaan en Hoofddorp. Twee van hen hadden ook vuurwerk bij zich. Dit vuurwerk is in beslag genomen. De politie heeft de ouders van de jongens ingelicht.

Fietsendief op heterdaad betrapt

HAARLEM, 4 januari - Tijdens het surveilleren zagen agenten omstreeks 14.00 uur dat een jongen een fiets wegnam op de kruising van de Timorstraat en de Floresstraat. De jongen, een 16-jarige Haarlemmeer, is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. De fiets is op de oorspronkelijke plaats teruggezet.

Getuigen gezocht van mishandeling man

HAARLEM, 5 januari - Politieagenten kregen omstreeks 00.30 uur een melding dat een man mishandeld zou zijn in de Ligusterlaan. Ter plaatse troffen zij de man, een 39-jarige Haarlemmer, ernstig gewond aan. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en daar bleek hij onder andere een gebroken neus, beschadigd jukbeen en een hersenschudding te hebben. Hij verklaarde dat hij twee mannen had betrapt bij een diefstal. Toen hij hen hierop wilde aanspreken werd hij in elkaar geslagen. Op basis van het signalement konden agenten even later één man, een 26-jarige Haarlemmer, aanhouden op verdenking van de mishandeling. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Signalement verdachte 1: blanke man, normaal postuur, leeftijd: 20-25 jaar, lengte: circa 1.75 meter, blond kort haar. Signalement verdachte 2: man met Noord-Afrikaans uiterlijk, normaal postuur, leeftijd: 20-25 jaar, lengte: circa 1.75 meter, zwarte haar.

De politie is op zoek naar getuigen. Iedereen die iets heeft gezien dat mogelijk van belang kan zijn voor het onderzoek, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via telefoonnummer 0900
- 88 44.

Man in rug gestoken, politie zoekt getuigen

HAARLEM, 6 januari - Politieagenten zijn op zoek naar getuigen van een mishandeling die omstreeks 04.25 uur heeft plaatsgevonden in de Koningstraat. Een 19-jarige man uit IJmuiden liep daar samen met een 39-jarige Haarlemmer in de richting van de Grote Markt. Uit het 'niets' werd de man aangevallen, liep verwondingen op aan zijn gezicht en later bleek dat hij gestoken was. De man ligt op dit moment in het ziekenhuis voor behandeling. Signalement verdachte 1: leeftijd: begin 20 jaar, lengte: circa 1.80 meter, negroïde man, slank postuur, haren in vlechtjes achterover gekamd, donkerblauwe spijkerbroek. Signalement verdachte 2: leeftijd: begin 20 jaar, lengte: circa 1.80 meter, man van Noord-Afrikaanse / Zuid-Europese afkomst, droeg een licht kleurig vest.

Iedereen die iets heeft gezien dat mogelijk van belang kan zijn voor het onderzoek, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via telefoonnummer 0900- 88 44.

Zakkenroller aangehouden

HOOFDDORP, 5 januari - Politieagenten hebben omstreeks 15.50 uur in een winkel aan het Polderplein een 33-jarige vrouw uit Den Haag aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht in de winkel verschillende tassen van klanten te hebben gestolen. De tas van de vrouw is in beslag genomen daar vond de politie verschillende portemonnees. De politie stelt een onderzoek in.