Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Oosterhout 6/1

OOSTERHOUT NB, 6 januari 2008

Politie onderzoekt gewapende overval

OOSTERHOUT: Op de golfbaan aan de Salesdreef is zondag vroeg in de ochtend een overval gepleegd. Rond 07:00 uur drongen drie gemaskerde personen het clubgebouw van de golfclub binnen. Met een mes bedreigden zij twee mannen en een vrouw, die in het pand met
schoonmaakwerkzaamheden bezig waren en eisten geld.

De daders dwongen de drie slachtoffers om het kantoor binnen te gaan. Met een nog onbekend, maar vermoedelijk gering, geldbedrag zijn de daders weer vertrokken. Technisch rechercheurs van de Unit Forensisch Onderzoek van de politie stellen een sporenonderzoek in. De districtsrecherche is een onderzoek gestart. De slachtoffers bleven ongedeerd, maar zijn behoorlijk overstuur. De politie heeft Bureau Slachtofferzorg ingeschakeld voor emotionele ondersteuning.

Jongen (17) aangehouden voor mishandeling en bedreiging

WAALWIJK: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in een woning in Waalwijk een 17-jarige inwoner van Waalwijk aangehouden. De jongen had kort daarvoor een 40-jarige man uit Waalwijk in een horecabedrijf aan de Grotestraat tegen zijn hoofd geslagen en met de dood bedreigd. De politie heeft de moeder van de verdachte in kennis gesteld.

Politie houdt doorrijder na eenzijdig ongeval aan

OOSTERHOUT: Zondagmorgen heeft de politie een 29-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden. De man was rond 05:00 uur betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Burgemeester Elkhuizenlaan. Met zijn personenauto had hij, komende uit de richting van de Kruidenlaan, een lantaarnpaal in de middenberm geramd. De Oosterhouter wachtte de komst van de politie niet af en ging er vandoor.

Enkele getuigen konden de politie voorzien van een goed signalement van de automobilist. Korte tijd later zagen agenten hem als bijrijder zitten in een auto. Bij het zien van de politie ging de auto er vandoor, maar na een korte achtervolging kon de 29-jarige man worden aangehouden. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. De politie maakt proces-verbaal op voor het verlaten van de plaats van het ongeval en rijden onder invloed.

Man aangehouden na huiselijk geweld

HANK: Zaterdagmiddag heeft de politie een 46-jarige inwoner van Hank aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Rond 12:45 uur deed zijn 41-jarige vrouw bij de politie aangifte van mishandeling. Korte tijd later kon de politie de man in zijn woning in Hank aanhouden. Hij is in verzekering gesteld.

WAALWIJK: In de wijk Sprang heeft de politie zondagmorgen in zijn woning een 36-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 34-jarige echtgenote. De vrouw belde rond 05:50 uur de politie nadat zij door haar man was mishandeld.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Auteur: Henk Snepvangers