Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg 6/1

TILBURG, 6 januari 2008

Politie vordert rijbewijs in

TILBURG: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie aan de Bredaseweg een 49-jarige inwoner van Rijen aangehouden. De man wordt verdacht van rijden onder invloed. Rond 01:30 uur liep hij bij een controle tegen de lamp. Op het bureau blies hij ver boven de maximale limiet van 220 ug/l. De score van 940 ug/l was voor de politie aanleiding om zijn rijbewijs in te vorderen. Na verhoor is hij heengezonden.

Verdachten openlijke geweldpleging aangehouden

TILBURG: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie aan de Heuvel een 37-jarige en een 33-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Rond 02:00 uur mishandelde het tweetal een 23-jarige plaatsgenoot. Op aanwijzen van enkele getuige zijn de twee verdachten aangehouden. Zij zijn ingesloten in een politiecel.

Niet voldoen aan politiebevel: tweetal aangehouden

TILBURG: Aan de Veemarktstraat zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee inwoners van Tilburg aangehouden. Het tweetal van 19 en 21 jaar was vanwege hun vervelend gedrag uit een horecagelegenheid aan de Veemarkstraat gezet. Agenten vorderden het tweetal om de binnenstad te verlaten. Aan het politiebevel werd geen gehoor gegeven, waarna een arrestatie volgde. Na verhoor zijn zij met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Bewoners houden inbreker aan

GOIRLE: Zondagmorgen is aan de Boomleeuwerik een 25-jarige inbreker uit Goirle aangehouden. Rond 03:00 uur hoorde de bewoners gestommel op de eerste verdieping van hun woning. Toen de man des huizes zijn bed uit sprong liep de inbreker de trap af en probeerde het huis uit te komen. De huiseigenaar wist dat te beletten, waarna de politie werd ingeschakeld. De verdachte is vermoedelijk binnen gekomen via een niet afgesloten achterdeur. Hij is ingesloten in een politiecel.

Politie houdt drietal aan voor openlijke geweldpleging

TILBURG: De politie heeft zondagmorgen aan de Stadhuisstraat drie inwoners van Tilburg aangehouden. Het drietal van 19, 40 en 56 jaar, wordt verdacht van openlijke geweldpleging.

Zondagmorgen rond 04:00 uur kreeg de politie een melding van een massale vechtpartij voor een café aan de Stadhuisstraat. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. Toen agenten aankwamen in de Stadhuisstraat werd op diverse plaatsen met elkaar gevochten, waarbij over en weer werd geslagen en geschopt. In totaal waren ca. 25 personen betrokken bij de vechtpartij. Agenten hebben direct getracht om de vechtende personen van elkaar te scheiden, echter enkele bleven met elkaar op de vuist gaan. Het geweld richtte zich vervolgens ook op de politie. Politieagenten moesten hun wapenstok gebruiken om de zaak vervolgens onder controle te krijgen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. Een 60-jarige inwoner van Tilburg heeft aangifte gedaan van mishandeling. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

Belgen aangehouden na mishandeling portier

TILBURG: Zondagmorgen zijn op de heuvel een 30-jarige inwoonster van Antwerpen en een 31-jarige inwoner van Hoboken aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Een 23-jarige portier uit Tilburg heeft aangifte gedaan van mishandeling. Rond 04:25 uur bleek de jas van de vrouw niet meer in de garderobe aanwezig te zijn, waardoor zij haar woede uitte op de Tilburger. Haar vriend hielp daarbij letterlijk een handje en sloeg de beveiligingsbeambte. Na verhoor zijn de twee Belgen in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Henk Snepvangers