Politie Twente

Persbericht Politie Twente zondag 6 januari 2008

Chantal Westerhoff & Minke Schoon: 053-4555588

Zoekactie reddingshonden naar vermiste man

Enschede

Vrijwilligers van negen verschillende reddings- c.q. speurhondenverenigingen in Nederland hebben zondag 6 januari een grootschalige zoekactie uitgevoerd naar de sinds 16 december vermiste 83-jarige Willem Schmidt uit Enschede. De politie Twente waardeert het initiatief en de inzet van deze vrijwilligers. Dankzij hun inzet is een omvangrijk gebied doorzocht. De man en zijn fiets werden echter niet aangetroffen.

Op 16 december 2007 verdween de 83-jarige Willem Schmidt, nadat hij omstreeks 13.00 uur die middag per fiets zijn woning had verlaten. Vrijwilligers van negen samenwerkende verschillende reddings- c.q. speurhondenverenigingen in Nederland boden de politie Twente hun diensten aan bij het zoeken naar de vermiste Enschedeër.

Zondag 6 januari werd van 9.30 uur tot ongeveer 16.30 uur een grootschalige zoekactie uitgevoerd door 41 honden en 69 vrijwilligers. In 11 verschillende groepen werd gezocht op door politie aangewezen locaties in Enschede, waaronder natuurgebied 'het Aamsveen', en net over de Duitse grens.

Sinds de vermissing van de Enschedeër heeft de politie Twente op diverse locaties gezocht en binnengekomen tips nagetrokken. Daarbij werd samengewerkt met verschillende instanties, waaronder Staatsbosbeheer, Stadstoezicht en de Duitse politie.

Signalement:
De vermiste Willem Schmidt droeg op de dag van zijn verdwijning een rood/bruin jack, een bruine pet een beige ribbroek en een bruine fleecetrui met daaronder een oranje overhemd. Hij is ongeveer 1.70 meter en heeft een slank postuur. Hij is kalend en draagt een bril. De man fietste zondag 16 december op een nieuwe, lichtgrijze damesfiets van het merk Gazelle. Aan de fiets waren twee blauwe fietstassen bevestigd. Daar de 83-jarige hartpatiënt is en hij zonder zijn medicijnen van huis is gegaan, wordt gevreesd voor zijn gezondheid.

De politie Twente blijft tips onderzoeken en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen, telefonisch via 0900-8844 (07-162044)


---- --
---





---
File: Achtergr Leeg.gif