Politie Zeeland


---


Z-0026-2008 Overval Vlaanderenhal, Sas van Gent
Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar een overval die zondagochtend tussen 07.40 uur en 07.50 uur plaatsvond in de Vlaanderenhal aan het Vlaanderenplein in Sas van Gent.
Tussen genoemde tijdstippen hebben twee gemaskerde mannen, onder bedreiging, de beheerder van de Vlaanderenhal een onbekend geldbedrag afhandig gemaakt.
Het is nog onbekend hoe de mannen het pand binnen zijn gekomen en hebben verlaten. De politie is dan ook op zoek naar getuigen die rond het tijdstip van de overval iets in de omgeving van de Vlaanderenhal hebben gezien, zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.
Van de daders is een summier signalement bekend:
Dader 1
- man van ongeveer 1.70 meter lang
- slank postuur
- droeg een pet of muts
- voor zijn gezicht had hij een donkerkleurige doek
Dader 2
- man van ongeveer 1.80 meter lang
- normaal postuur (iets breder als dader 1)
- ook hij droeg een pet of muts en had voor zijn gezicht een donkerkleurige doek.


W-0027-2008 Diefstal uit woning, Vlissingen
Tussen maandagochtend 09.00 uur en zaterdagavond 19.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Tooroplaan in Vlissingen.
Uit de woning zijn o.a. enkele honderden euro's, waardepapieren, beeldapparatuur, computerapparatuur en een mobiele telefoon met een totale waarde van honderden euro's weggenomen.
Om binnen te komen is een ruit vernield; het totale schadebedrag is onbekend.

O-0028-2008 Rijden onder invloed, Scharendijke
Zaterdagavond rond 21.50 uur heeft politie Zeeland, bij een alcoholcontrole aan de Elkerzeeseweg in Scharendijke, een 19-jarige bromfietser uit de gemeente Schouwen-Duiveland gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ongeveer 2,6 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Z-0029-2008 Te hard, rijbewijs ingevorderd
Zondagochtend rond 11.30 uur is het rijbewijs van een 20-jarige automobilist uit Breda, aan de Isabellaweg in Philippine ingevorderd.
De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 146 km/h over de Isabellaweg.
Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

O-0030-2008 Rijden onder invloed, Poortvliet
Zaterdagavond rond 23.25 uur heeft politie Zeeland, tijdns een alcoholcontrole aan de Poortvlietsedijk in Poortvliet, een 41-jarige automobilist uit de gemeente Tholen gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ongeveer 2,6 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.