Ingezonden persbericht


(persbericht)

Corso Zundert vraagt kunstenaars om publieksprijzen te ontwerpen

Zundert - Bloemencorso Zundert zoekt kunstenaars die de trofeeën willen ontwerpen die zijn verbonden met de eerste drie publieksprijzen die tijdens het corso worden uitgereikt.

Op de eerste zondag van september worden onder de deelnemers aan het corso behalve de prijzen van de vakjury ook drie publieksprijzen uitgereikt. Honderden toeschouwers brengen daarvoor jaarlijks hun stem uit.

De publieksprijzen worden gesymboliseerd door trofeeën die bij de tweede passage langs de hoofdtribune worden uitgereikt. Het corso is op zoek naar kunstenaars die deze trofeeën voor de komende drie jaar willen ontwerpen en vervaardigen.

Op voorhand worden er geen beperkingen opgelegd aan de vormgeving of materiaalkeuze, maar er gelden wel een aantal kaders waarbinnen de prijzen moeten passen. Zo moeten zij uit te reiken zijn tijdens de stoet, in vormgeving, grootte of materiaalgebruik herkenbaar oplopend zijn van drie naar één en corsowaardig zijn. Belangstellenden kunnen tot 1 februari contact opnemen met Ad Vromans van de werkgroep Jurering via advromans@versatel.nl. Ad kan ook nadere informatie geven over de kaders, de vergoedingen en de afspraken die de corso-organisatie met de makers wil maken.

Bloemencorso Zundert is 's werelds grootste corso en wordt gedragen door louter vrijwilligers, bij elkaar duizenden Zundertenaren. Het vindt plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de websites
www.bloemencorsozundert.nl
www.corsokoorts.nl