Nieuwe interactieve opstelling voor kinderen in Historisch Museum

29/10/2007 13:30


Historisch Museum Rotterdam


Na een grootschalige verbouwing opent Historisch Museum Rotterdam, de Dubbelde Palmboom, vanaf 6 januari de deuren met een nieuwe opstelling voor kinderen: Hoezo waardeloos! Tijdens hun reis langs waardevolle spullen en (letterlijk!) door afvalbergen ontdekken ze wat waarde betekent en hoe dat per persoon en per voorwerp kan verschillen. Waardevol of waardeloos? Het is maar wat je ontdekt!

Weggooien en bewaren
Wat voor de een waardevol is, hoeft voor de ander niks te betekenen. Iets dat kapot is, gooit de een zomaar weg terwijl de ander het zou repareren. Het hangt ervan af hoeveel waarde het voor je heeft. En dat is waar de tentoonstelling Hoezo waardeloos! over gaat; over waarderen, herwaarderen, bewaren, weggooien en herinneren. Een interactieve opstelling vol ontdekkingen laat kinderen zelf experimenteren en onderzoeken. Ze kruipen in de huid van archeoloog en zoeken naar herkomst en gebruik van scherven, keren afvalemmers om op zoek naar bruikbaar materiaal, ontdekken de mooiste verhalen achter erfstukken en gaan aan de slag met hun eigen waardevolle herinneringen. Bij de tentoonstelling hoort ook het waardeboekje: een sticker-doe-boek voor in het museum en thuis.

De Dubbelde Palmboom: Rotterdam voor kinderen
De Dubbelde Palmboom is al sinds jaar en dag een museum waar kinderen graag komen. Deze nieuwe opstelling biedt kinderen (en natuurlijk ook volwassenen!) de kans de Rotterdamse geschiedenis beter te leren begrijpen en zich bewuster te worden van de voorwerpen om hen heen. Hoezo waardeloos maakt inzichtelijk hoe een museum verzamelt en bewaart en hoe die verzamelingen helpen ons dingen uit het verleden te herinneren.

Omdat het museum graag (Rotterdamse) kinderen verwelkomt is de toegang voor iedereen t/m 17 jaar gratis. Voor speciale workshops en evenementen wordt soms een kleine toeslag gerekend. Meer informatie is te vinden op: www.historischmuseumrotterdam.nl

Hoezo waardeloos! Nieuwe opstelling Dubbelde Palmboom te zien vanaf 6 januari 2008
Historisch museum Rotterdam, Dubbelde Palmboom
Voorhaven 12, Rotterdam - Delfshaven
010 - 4761533

Open:
dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur (op afspraak kunnen groepen eerder komen).
Bereikbaar:
metro Delfshaven, tram 4 of 8, halte Spanjaardstraat. Parkeergelegenheid in de directe omgeving.
Entree:
kinderen t/m 17 jaar, Rotterdampas en Museumkaart gratis, volwassenen 3,- euro

http://www.hmr.rotterdam.nl/programma/dubbeldepalmboom/index.php