Gemeente Leiden
Persuitnodiging

Datum: 04-01-2008

Loco-burgemeester bezoekt 102-jarige heer Muller

De heer Frerich Muller wordt zondag 6 januari, 102 jaar. Wethouder en loco-burgemeester John Steegh brengt hem zondag een felicitatiebezoek om 11.00 uur.

Sinds februari 2006 woont hij in Verzorgingshuis Rijn en Vliet van Libertas Leiden en hij heeft het daar prima naar zijn zin. Daarvoor woonde hij nog zelfstandig in de Dahliastraat.

De heer Muller is op 6 januari 1906 geboren in Groningen. Het is een zeer sociaal mens die altijd voor iedereen klaar staat en erg bij de wereld betrokken is. Meneer was getrouwd met Jantje Johanna Tor, zij is overleden in 1987.

In zijn werkzame leven heeft de heer Muller diverse banen gehad, van kruidenier in Groningen tot purser op de Holland-Amerikalijn. Ook was hij loonadministrateur bij Philips; als laatste heeft hij bij de Nederlandse Spoorwegen gewerkt.
De heer Muller hield van fietsen, vissen en in de tuin werken. Nu kijkt hij nog graag TV en zou hij nog graag een boek lezen. Helaas ziet hij bijna niet meer waardoor dat niet meer gaat. Meneer is gek op bloemen en planten, reden te meer voor wethouder Steegh om hem te verblijden met een mooie plant.

Nadere informatie: Floor van Deursen, Bureau Communicatie, telefoonnummer: 071- 516 51 38.