5 trendwerelden vol inspiratie op HORECAVA 2008
09 nov 2007
De Horecava krijgt een nieuw gezicht. Op de komende editie staan vijf
'werelden', elk gericht op hun eigen doelgroep. MARKT, N8LEVEN,
HOTEL, STRAND en L.A.B. bieden de laatste trends voor restaurants, het
uitgaansleven, hotels, trendy (seizoens-)horeca en bar/clubs. Ieder
evenement biedt in een bijzondere ambiance volop demonstraties,
presentaties, innovatieve producten en netwerkmomenten. Bovendien
krijgt het Nationaal Kampioenschap Horeca een vernieuwd
wedstrijdpodium zodat bezoekers nog meer kunnen opsteken van hun
wedijverende collegaâs. Met de nieuwe opzet biedt de Horecava iedere
bezoeker inspiratie voor zijn of haar vak. Een compleet overzicht van
alle activiteiten is te vinden op www.horecava.nl. Horecava 2008 vindt
plaats van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari 2008 in Amsterdam
RAI.
Naast al deze presentaties zijn er zoân 600 exposanten, duizenden
producten en vele noviteiten op de beursvloer te vinden. Daarmee biedt
Horecava 2008 een totaaloverzicht van producten en services voor
horeca, grootkeuken en catering. Het nieuwe gezicht van Horecava is
merkbaar bij grote bedrijven als brouwerijen en gedistilleerd merken
die niet meer staan met een 'traditionele' stand, maar kiezen voor
beleving rondom hun product in één van de vijf werelden.
Smaken centraal op MARKT
Speciaal voor iedereen die met food te maken heeft, is er de MARKT. Op
dit sfeervolle marktplein staan tientallen marktkraampjes met
bijzondere verse delicatessen uit binnen- en buitenland. Dat zijn
zowel traditionele, ambachtelijke als innovatieve producten. In het
MARKT-Restaurant kunnen bezoekers hun smaakpapillen laten prikkelen.
Het wedstrijdteam van Koksgilde Amsterdam kookt inspirerende gerechten
van de ingrediënten die van de MARKT komen.
Uitgaan op het N8LEVEN
Het nachtleven verkennen kan op de nieuwe âwereldâ voor cafés en
discotheken. Met presentaties, demonstraties en amusement in de
gezellige bruine kroeg of op de flitsende discovloer. Een grote
inspirerende âBlack Boxâ biedt 56-meter aan bars en onderdak aan
technologische ontwikkelingen voor beeld en geluid, drank, inrichting,
SMS-diensten en alle andere producten en diensten voor het
uitgaanscircuit. Op de discovloer komen serieuze onderwerpen aan de
orde zoals narrow-casting, non-smokingbeleid en een debat tussen
clubeigenaren. Iedere dag is er als afsluiting een spetterende act met
DJâs en artiesten.
HOTEL: platform voor hoteliers
Een heus hotel met receptie, lobby, hotelkamers, lounges en VIPÂ-rooms
is dé ontmoetingsplek voor hoteliers op de Horecava. Het HOTEL
Theater in de lobby presenteert op ludieke wijze de nieuwste producten
voor de hospitality industrie. Op de 1e verdieping zijn
modelhotelkamers te zien, ingericht door exposanten. In de lobby is
informatie over bedrijfsvoering van hotels te vinden. Tot slot is er
iedere middag in de HOTEL Lounge de Horecava Hotello Top. Met thema's
als nieuwe hotelformules en vrouwen aan de top is er voor iedere
hotelier een interessante middag. Met HOTEL krijgen hoteliers voor het
eerst een eigen platform op de beursvloer.
Zelf aan de slag in L.A.B.
De metershoge, fraai uitgelichte cocons bieden beleving voor bezoekers
van bars en clubs. Bezoekers kunnen hier zelf interactief de nieuwste
producten uitproberen. Iedere dag is er op het podium bartenderles van
de Showshakers waar het publiek zelf aan de slag gaat. Wie de kunst
eerst af wil kijken, kan bij topbartenders van de Bols Bartenders
Academy de kneepjes van het vak leren.
Productinnovaties op STRAND
De trendy (seizoens-)horeca kan met zijn voeten in het zand ideeën
opdoen voor het nieuwe strandseizoen. Hier kun je in de houten
cabañas mixen met frisdrank, de nieuwste ijssmaken proeven en het
nieuwste loungemeubilair uitproberen. Het podiumprogramma met
exposantenworkshops sluit iedere dag af met een tropische verrassing.
Als trendsetter is STRAND dé plek voor de presentatie van alle
genomineerden voor de Horecava Innovation Award. Deze prijs is bestemd
voor de beste innovatie in de branche in de categorieën Food &
Beverage, Equipment, Interior & Design en Services. De onafhankelijke
jury bestaande uit ondernemers, horeca-adviseurs en journalisten maakt
op maandag de winnaars bekend.
Introductie Franchise Plein
Op het Franchise Plein kunnen bezoekers zich oriënteren op diverse
franchise-formules en is er de franchise-infobalie. Horecaondernemers
krijgen zo een goed inzicht in de mogelijkheden om in te stappen in
een bestaande formule. Op het New Business Plein staan kleine,
startende bedrijven met innovatieve producten. Op Proeven met Proost!
kunnen bezoekers kennis maken met tientallen speciaalbieren,
bijeengebracht door 24 brouwers uit binnen- en buitenland.
Toppers en insecten op het wedstrijdpodium
Wie de kunst af wil kijken bij de beste vakmensen uit het horecavak,
kan terecht op het nieuwe wedstrijdpodium met nagebouwde keuken en
restaurant. Op maandag geven gerenommeerde topchef-koks een
kookdemonstratie van hun meest innovatieve gerechten. Ook is dit 6e
podium op de Horecava dé plek voor het Nationaal Kampioenschap
Horeca, de topwedstrijden voor koken en gastvrijheid. Op de eerste dag
vinden hier de uitreikingen van de prestigieuze Gouden Koksmuts en
Gouden Gastvrijheidsaward plaats. Ook zijn op dit podium de
kenniswedstrijden van Misset Horeca. Bijzonder is op dinsdag het
Insecten Spektakel met een presentatie met proeverij over de culinaire
mogelijkheden met insecten.
Aller-lekkerste broodje in 25 jaar
De beroemde wedstrijd âHet Lekkerste Broodje van Nederlandâ viert op
de Horecava haar 25ste verjaardag. Dit jubileum wordt gevierd door het
allerlekkerste broodje van de afgelopen 25 jaar uit te kiezen.
Natuurlijk vinden ook de wedstrijden voor de lekkerste broodjes,
snackmenuâs en maaltijdsalades van 2008 plaats.
Korting bij voorregistratie
Alleen vakbezoekers krijgen toegang tot de Horecava. Voorregistratie
via internet op www.horecava.nl is daarbij noodzakelijk. Wie niet
voorregistreert, moet aan de kassa een inschrijving van de Kamer van
Koophandel tonen. Kaarten kosten in de voorverkoop ⬠35,-, daarna â¬
45,-. Horecava 2008 is van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari
dagelijks geopend van 11.00 - 18.00 uur in Amsterdam RAI. Tijdens de
eerste drie dagen vindt eveneens in Amsterdam RAI het exclusieve
wijnevenement Wine Professional plaats.
*
Amsterdam RAI