Amsterdam RAI

5 trendwerelden vol inspiratie op HORECAVA 2008

09 nov 2007

De Horecava krijgt een nieuw gezicht. Op de komende editie staan vijf 'werelden', elk gericht op hun eigen doelgroep. MARKT, N8LEVEN, HOTEL, STRAND en L.A.B. bieden de laatste trends voor restaurants, het uitgaansleven, hotels, trendy (seizoens-)horeca en bar/clubs. Ieder evenement biedt in een bijzondere ambiance volop demonstraties, presentaties, innovatieve producten en netwerkmomenten. Bovendien krijgt het Nationaal Kampioenschap Horeca een vernieuwd wedstrijdpodium zodat bezoekers nog meer kunnen opsteken van hun wedijverende collegaâs. Met de nieuwe opzet biedt de Horecava iedere bezoeker inspiratie voor zijn of haar vak. Een compleet overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.horecava.nl. Horecava 2008 vindt plaats van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari 2008 in Amsterdam RAI.

Naast al deze presentaties zijn er zoân 600 exposanten, duizenden producten en vele noviteiten op de beursvloer te vinden. Daarmee biedt Horecava 2008 een totaaloverzicht van producten en services voor horeca, grootkeuken en catering. Het nieuwe gezicht van Horecava is merkbaar bij grote bedrijven als brouwerijen en gedistilleerd merken die niet meer staan met een 'traditionele' stand, maar kiezen voor beleving rondom hun product in één van de vijf werelden.

Smaken centraal op MARKT
Speciaal voor iedereen die met food te maken heeft, is er de MARKT. Op dit sfeervolle marktplein staan tientallen marktkraampjes met bijzondere verse delicatessen uit binnen- en buitenland. Dat zijn zowel traditionele, ambachtelijke als innovatieve producten. In het MARKT-Restaurant kunnen bezoekers hun smaakpapillen laten prikkelen. Het wedstrijdteam van Koksgilde Amsterdam kookt inspirerende gerechten van de ingrediënten die van de MARKT komen.

Uitgaan op het N8LEVEN
Het nachtleven verkennen kan op de nieuwe âwereldâ voor cafés en discotheken. Met presentaties, demonstraties en amusement in de gezellige bruine kroeg of op de flitsende discovloer. Een grote inspirerende âBlack Boxâ biedt 56-meter aan bars en onderdak aan technologische ontwikkelingen voor beeld en geluid, drank, inrichting, SMS-diensten en alle andere producten en diensten voor het uitgaanscircuit. Op de discovloer komen serieuze onderwerpen aan de orde zoals narrow-casting, non-smokingbeleid en een debat tussen clubeigenaren. Iedere dag is er als afsluiting een spetterende act met DJâs en artiesten.

HOTEL: platform voor hoteliers
Een heus hotel met receptie, lobby, hotelkamers, lounges en VIPÂ-rooms is dé ontmoetingsplek voor hoteliers op de Horecava. Het HOTEL Theater in de lobby presenteert op ludieke wijze de nieuwste producten voor de hospitality industrie. Op de 1e verdieping zijn modelhotelkamers te zien, ingericht door exposanten. In de lobby is informatie over bedrijfsvoering van hotels te vinden. Tot slot is er iedere middag in de HOTEL Lounge de Horecava Hotello Top. Met thema's als nieuwe hotelformules en vrouwen aan de top is er voor iedere hotelier een interessante middag. Met HOTEL krijgen hoteliers voor het eerst een eigen platform op de beursvloer.

Zelf aan de slag in L.A.B.
De metershoge, fraai uitgelichte cocons bieden beleving voor bezoekers van bars en clubs. Bezoekers kunnen hier zelf interactief de nieuwste producten uitproberen. Iedere dag is er op het podium bartenderles van de Showshakers waar het publiek zelf aan de slag gaat. Wie de kunst eerst af wil kijken, kan bij topbartenders van de Bols Bartenders Academy de kneepjes van het vak leren.

Productinnovaties op STRAND
De trendy (seizoens-)horeca kan met zijn voeten in het zand ideeën opdoen voor het nieuwe strandseizoen. Hier kun je in de houten cabañas mixen met frisdrank, de nieuwste ijssmaken proeven en het nieuwste loungemeubilair uitproberen. Het podiumprogramma met exposantenworkshops sluit iedere dag af met een tropische verrassing. Als trendsetter is STRAND dé plek voor de presentatie van alle genomineerden voor de Horecava Innovation Award. Deze prijs is bestemd voor de beste innovatie in de branche in de categorieën Food & Beverage, Equipment, Interior & Design en Services. De onafhankelijke jury bestaande uit ondernemers, horeca-adviseurs en journalisten maakt op maandag de winnaars bekend.

Introductie Franchise Plein
Op het Franchise Plein kunnen bezoekers zich oriënteren op diverse franchise-formules en is er de franchise-infobalie. Horecaondernemers krijgen zo een goed inzicht in de mogelijkheden om in te stappen in een bestaande formule. Op het New Business Plein staan kleine, startende bedrijven met innovatieve producten. Op Proeven met Proost! kunnen bezoekers kennis maken met tientallen speciaalbieren, bijeengebracht door 24 brouwers uit binnen- en buitenland.

Toppers en insecten op het wedstrijdpodium
Wie de kunst af wil kijken bij de beste vakmensen uit het horecavak, kan terecht op het nieuwe wedstrijdpodium met nagebouwde keuken en restaurant. Op maandag geven gerenommeerde topchef-koks een kookdemonstratie van hun meest innovatieve gerechten. Ook is dit 6e podium op de Horecava dé plek voor het Nationaal Kampioenschap Horeca, de topwedstrijden voor koken en gastvrijheid. Op de eerste dag vinden hier de uitreikingen van de prestigieuze Gouden Koksmuts en Gouden Gastvrijheidsaward plaats. Ook zijn op dit podium de kenniswedstrijden van Misset Horeca. Bijzonder is op dinsdag het Insecten Spektakel met een presentatie met proeverij over de culinaire mogelijkheden met insecten.

Aller-lekkerste broodje in 25 jaar
De beroemde wedstrijd âHet Lekkerste Broodje van Nederlandâ viert op de Horecava haar 25ste verjaardag. Dit jubileum wordt gevierd door het allerlekkerste broodje van de afgelopen 25 jaar uit te kiezen. Natuurlijk vinden ook de wedstrijden voor de lekkerste broodjes, snackmenuâs en maaltijdsalades van 2008 plaats.

Korting bij voorregistratie
Alleen vakbezoekers krijgen toegang tot de Horecava. Voorregistratie via internet op www.horecava.nl is daarbij noodzakelijk. Wie niet voorregistreert, moet aan de kassa een inschrijving van de Kamer van Koophandel tonen. Kaarten kosten in de voorverkoop ⬠35,-, daarna ⬠45,-. Horecava 2008 is van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari dagelijks geopend van 11.00 - 18.00 uur in Amsterdam RAI. Tijdens de eerste drie dagen vindt eveneens in Amsterdam RAI het exclusieve wijnevenement Wine Professional plaats.


*