NCRV

SudoKidz

SudoKidz nieuw spelprogramma op Z@pp

Maandag 7 januari 2008

17.45 uur, Z@pp, Nederland 3

Vanaf maandag 7 januari wordt Z@pp op Nederland 3 verrijkt met het nieuwe spelprogramma SudoKidz. Een dagelijks programma met een hoog meespeelgehalte voor het hele gezin.

Het spel wordt gespeeld door twee kandidaten uit groep 8 van de basisschool. SudoKidz is een samenwerkingsverband tussen de NCRV en de AVRO. De presentatie is in handen van Ewout Genemans (NCRV) en Renate Schutte (AVRO).

Het spel is gebaseerd op het Sudoku-principe maar in plaats van cijfers worden bij SudoKidz vier symbolen gebruikt, een driehoek, vierkant, cirkel, en kruis. Een Sudospeelveld bestaat uit 16 vakken. Het spel bestaat uit twee speelrondes en een finale.

Zowel in ronde één als twee staan er al een aantal symbolen in het speelveld. De overige âlegeâ vakjes moeten door de spelers ingevuld worden totdat één van de kandidaten de hele Sudopuzzel kan oplossen. Daarmee worden de meeste punten verdiend. Men kan ook punten verdienen door lege vakjes te vullen met de juiste symbolen.

In ronde één verdienen de kandidaten punten door het door hen geselecteerde symbool op de juiste plek in het speelveld te zetten. In ronde twee wijst de computer één van de lege vakjes aan en de vraag aan de kandidaten is steeds: welk Sudo-symbool zit achter dit vakje verborgen? Wordt het juiste symbool genoemd, dan worden er weer punten verdiend.

De spannende finale wordt gespeeld door de kandidaat met de meeste punten na ronde twee.

In de finale moet de finalist acht kennisvragen beantwoorden én een Sudo oplossen binnen de gegeven tijd om kans te maken op een mooie prijs.

SudoKidz (www.sudokidz.nl) telt 73 afleveringen.