Ingezonden persbericht


Persbericht

Debat met Robert Kaplan, over Afghanistan, Irak en de vraag of militairen wel geschikte ontwikkelingswerkers zijn.

Robert Kaplan is een van de meest prominente reisjournalisten en publicisten ter wereld. Hij is correspondent van 'The Atlantic Monthly' en senior fellow van de New America Foundation (andere fellows zijn o.a. Francis Fukuyama en Fareed Zakaria). Robert Kaplan bezoekt LUX ter gelegenheid van zijn nieuwe boek: 'Voorbij de grenzen van het Amerikaanse imperium.' In de lezing zal hij uitgebreid ingaan op de relatie tussen veiligheid en ontwikkeling. Is het inderdaad mogelijk om met militaire middelen ontwikkeling en veiligheid te brengen in conflictgebieden, zoals de veronderstelling is bij o.a. de missie in Afghanistan? Zijn militairen wel geschikte ontwikkelingswerkers?

Maandag 7 januari, aanvang 20.00uur, entree 7,50 euro, reserveren via 0900-5984636 (0900-luxinfo), meer informatie op www.globaldebat.nl.

Let op; voertaal van het debat is Engels.

Global is een publiek project van LUX en het CIDIN van de Radboud Universiteit, over de mensen in de Derde Wereld die het slechter hebben dan wij en de vraag wat wij, met hen, daaraan kunnen doen. Dit project is mogelijk gemaakt door de NCDO. Informatie over dit project vindt u op www.globaldebat.nl.

Maandag 7 januari
Global; in debat met Robert Kaplan
LUX Nijmegen
20.00u- 22.00h
www.globaldebat.nl