Gemeente Drechterland

17-12-2007
uitreiking onderscheiding aan vrijwilliger van het jaar 2007

Nieuwjaarsreceptie in Dorpshuis Het Centrum

Maandag 7 januari 2008 houdt het college van burgemeester en wethouders de nieuwjaarsreceptie. U bent hierbij van harte welkom. Nieuw dit jaar is het bekendmaken van de vrijwilliger van het jaar. De receptie vindt plaats op maandagavond tussen 19.30 en 21.30 uur in het dorpshuis het Centrum, Twijver 66 in Venhuizen. De nieuwjaarsreceptie is vooral bedoeld om elkaar in een informele sfeer te ontmoeten en het beste toe te wensen. Burgemeester Van der Riet houdt een korte toespraak waarin hij zijn verwachting voor 2008 uitspreekt.

Vrijwilliger van het jaar
Voor het eerst kiest Drechterland de vrijwilliger van het jaar. Na de toespraak van de burgemeester worden de drie genomineerde vrijwilligers van het jaar 2007 naar voren geroepen en maakt burgemeester Van der Riet bekend wie van hen de vrijwilliger van het jaar 2007 is.
De vrijwilliger van het jaar krijgt een onderscheiding ter herinnering. Daarnaast zijn er bloemen en geldprijzen. De geldprijzen zijn er voor de vrijwilliger zelf en voor een activiteit voor de eigen organisatie of vrijwilligersorganisatie in de gemeente Drechterland.

Ontwerpprijs
Voor het ontwerpen van de onderscheiding is een oproep gedaan aan kunstenaars in onze gemeente. Er zijn hierop zes reacties ontvangen. Op 3 december heeft een comité, onder voorzitterschap van wethouder Wagenaar-Kroon, de reacties beoordeeld en een voorstel aan het college opgesteld. Dit voorstel is overgenomen door het college. De winnaar van het ontwerp is mevrouw N. Janssen-Fedoroff uit Hem. Zij heeft inmiddels een felicitatie en bloemen ontvangen van het college en is nu druk aan het werk om het ontwerp uit te voeren. De komende vijf jaar verzorgt zij de onderscheiding voor de vrijwilliger van het jaar. Hoe die onderscheiding er uitziet, kunt u op 7 januari met eigen ogen zien.

---