Gemeente Nijmegen

Herinrichting straten bij winkelcentrum Dukenburg

17/12/2007

Op 7 januari begint het werk aan verschillende straten bij winkelcentrum Dukenburg. De realisatie van het nieuwbouwcomplex De Heeren van Nijmegen (bij Winkelcentrum Dukenburg) vraagt om een herinriching van de openbare ruimte. Het gaat om een nieuwe inrichting van Zwanenveld 84ste straat en het kruispunt Van Schuijlenburgweg met de Van Rosenburgweg.

Zwanenveld 84ste, de nieuwe toegangsweg naar het winkelcentrum, krijgt nu de definitieve vorm. Daarbij worden ook trottoirs, fietspaden en voetpaden aangelegd. De werkzaamheden beginnen op maandag 7 januari 2008 en duren tot 8 februari.

Daarna gaat het werk verder met het aanpassen van het kruispunt Van Schuijlenburgweg met de Van Rosenburgweg. Hier wordt de busbaan verlegd en worden de verkeerslichten aangepast. Deze werkzaamheden duren tot ongeveer 21 maart. Afhankelijk van (weer)omstandigheden kan de planning opschuiven.

Tijdens de werkzaamheden voor de nieuwe toegangsweg wordt verkeer omgeleid via Zwanenveld 10de straat en Zwanenveld 82ste straat. Bij de aanpassing van het kruispunt is steeds maximaal één rijbaan afgesloten.