Amsterdam RAI

Minister Van der Hoeven opent Horecava vol trends

19 dec 2007

Ieder horecasegment krijgt op Horecava zijn eigen trendwereld met innovatieve producten, bijzondere proeverijen, leerzame workshops en pittige debatten. Beleving en interactie staan voorop bij de werelden MARKT, HOTEL, N8LEVEN, L.A.B. en STRAND. Er zijn vele kookwedstrijden, innovatiewedstrijden en bijna 600 exposanten. Eerder stuurden we u al uitgebreide informatie over Horecava 2008. Graag nodigen wij u uit voor de volgende (pers-)bijeenkomsten:

Persbijeenkomsten
Officiële opening Horecava
Maandag 7 januari van 10.30-11.30 uur
Welkom door Joke van der Wijngaart, beursmanager Horecava Belang van innovatie voor de horecabranche door Maria van der Hoeven, minister van Economische Zaken
Startschot 125-jarig jubileum Koninklijk Horeca Nederland en een toelichting op de economische stand van zaken en trends voor de horeca in 2008 door Jeu Claes, directeur Koninklijk Horeca Nederland Bekendmaking Horecava Innovation Award, prijs voor beste innovatie, gekozen uit 155 inzendingen.

Na afloop maakt de Minister een rondgang over de beursvloer. Tijdens deze rondgang wordt het âAllerlekkerste Broodje van Nederlandâ van de afgelopen 25 jaar bekendgemaakt waarmee de wedstrijd âHet Lekkerste Broodje van Nederlandâ haar 25-jarig jubileum viert.

Persbriefing Horecava: toelichting economische cijfers Maandag 7 januari van 13.00-13.15 uur
Naar aanleiding van zijn speech tijdens de opening over trends & cijfers voor de horeca beantwoordt Jeu Claes, directeur Koninklijk Horeca Nederland, vragen. Georganiseerd door Horecava en Koninklijk Horeca Nederland.

Insecten Spektakel
Dinsdag 8 januari van 11.30-12.30 uur, met insectenoptocht om 11.00 uur
Onder met motto âHet vlees van de toekomstâ kunnen bezoekers hun eerste sprinkhanenhapje proberen. Met een presentatie van prof. A. van Huis, van Wageningen Universiteit, over de culinaire mogelijkheden van insecten. Na afloop is er voor de pers gelegenheid tot het stellen van vragen in het Wedstrijdrestaurant.
Georganiseerd door Koks- en Gastvrijheidsgilde, Ruig Wild & Gevogelte, Wageningen Universiteit, Horecava.

Presentatie Foodservice Monitor Jaarrapport 2008
Dinsdag 8 januari van 10.00-13.00 uur
Bijna 19 miljard euro is er in 2007 uitgegeven aan
buitenshuisconsumptie. Tijdens deze ochtend krijgt u een volledig overzicht van de jaarcijfers inclusief de verwachtingen van de omzetgroei tot 2015. Naast deze cijfers ook de samenhang van de totale foodconsumptie, inclusief horeca, catering, gemakswinkels, out-of-home en supermarkten. Daarnaast aandacht voor trends en het belang van formules.
Georganiseerd door Foodservice Instituut Nederland.

Niet vergeten: parkeerplaats reserveren
Heeft u nog geen parkeerplaats aangevraagd, dan kan dat via www.horecava.nl onder de buttons Journalist â Service voor de pers â Parkeerplaats reserveren. Deze service geldt nadrukkelijk alleen voor journalisten en niet voor commerciële medewerkers. Op de site vindt u ook een plattegrond met de locatie van de perskamer, waar u op vertoon van een perslegitimatie een persbadge ontvangt. Voor vragen omtrent Horecava 2008 kunt u contact opnemen met Amsterdam RAI, afdeling Press & PR, Anita Kanters, T 020-5493127. Graag wensen wij u alvast fijne feestdagen toe.

Met vriendelijke groeten,

Anita Kanters
Press & PR Manager Horecava


*