Gemeente Lelystad

Nieuwjaarsreceptie maandagavond 7 januari in stadhuis

De gemeente Lelystad nodigt inwoners, bedrijven en instellingen van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie op maandag 7 januari, vanaf 19.30 uur in het stadhuis. De receptie heeft als thema Zichtbaar Lelystad en staat in het teken van recreatie en toerisme.

Toeristische trekpleisters

Belangrijke toeristische trekpleisters in de stad laten zich zien. U wordt van harte uitgenodigd om dat wat u aantrekt in onze stad creatief te verbeelden. Het Toeristisch Platform Lelystad presenteert zich en staat open voor ideeën en suggesties voor productontwikkeling op toeristisch-recreatief gebied en voor manieren om het toerisme in Lelystad te bevorderen en te promoten.

Toeristische mogelijkheden

Het college wil meer halen uit de toeristische mogelijkheden en potenties van Lelystad en deze vervolgens ook beter vermarkten en promoten. Voor 2008 staan er dan ook nogal wat initiatieven op stapel. Initiatieven die het college graag verder vorm en inhoud wil geven in samenwerking met het toeristisch bedrijfsleven.

Daarom is onlangs een nieuwe impuls gegeven aan het Toeristisch Platform Lelystad, een afstemming- en samenwerkingsverband tussen gemeente Lelystad, het toeristisch bedrijfsleven en organisaties en instellingen op toeristisch-recreatief gebied zoals Kamer van Koophandel en Toerisme Flevoland.

Tourist Info

Tijdens de nieuwjaarsreceptie kunt u bij de Tourist Info stand uw ideeën over het zichtbaar en aantrekkelijk maken van Lelystad voor toeristen kwijt. Bezoekers van de receptie kunnen de toeristische kracht van Lelystad zelfs op een creatieve manier te verbeelden. Dat gebeurt onder leiding van beeldend kunstenaar Anita de Harde. Mogelijk worden de resultaten van deze verbeeldingskracht gebruikt voor de in 2008 uit te geven toeristische gids Lelystad.

Entreekaarten Vakantiebeurs

Van dinsdag 8 januari t/m zondag 13 januari doet Lelystad mee in de stand van Toerisme Flevoland op de Vakantiebeurs in het Jaarbeursgebouw Utrecht. Medewerkers van het Infocentrum/Tourist Info zullen daar de vele mogelijkheden die Lelystad op recreatief gebied heeft onder de aandacht brengen van de beursbezoekers. Bezoekers van de nieuwjaarsreceptie maken kans op een gratis entreekaart voor de beurs ter waarde van 14,-. U bent dan tevens van harte welkom voor een bezoek aan de Flevoland stand.

Programma

Op de nieuwjaarsreceptie zal burgemeester Margreet Horselenberg de nieuwjaarsspeech houden. Verder kunt u optredens verwachten van het Kaperskoor en van de Lelystadse zanger Dennis Koppen. Hij zingt onder andere het onlangs door hem op cd uitgebrachte Lelystad-lied. Staatsbosbeheer komt met een gewei waarvan het gewicht geraden moet worden. De winnaar krijgt een gecertificeerd gewei cadeau. Stadsdichter Marian van Gog draagt een nieuwjaarsgedicht voor.

Bezoekers

Bezoekers van de nieuwjaarsreceptie krijgen het fietsrouteboekje, met mooie routes door en nabij Lelystad, en het fotoboekje LelystadsBeeld 2007 cadeau. Dit boekje geeft in tekst en beeld een overzicht van het afgelopen jaar. Vanaf 8 januari is het LelystadsBeeld verkrijgbaar bij het Infocentrum in het Stadhuis. Een speciale uitgave van de Stadsvisie met fraaie referentiebeelden is voor iedereen beschikbaar tijdens de receptie.

---