NCRV

Man bijt hond

IJzeren Heinen en Peter R. de Fiets

Maandag 7 Januari 2008
18:55 uur, Nederland 2

IJzeren Heinen
U heeft er even op moeten wachten, maar vanaf 7 januari kunt u weer gaan genieten van 10 nieuwe afleveringen van de oud ijzerhandelaren Jan en Auke Visser, beter bekend als de IJzeren Heinen. In de eerste aflevering gaat Jan met Robbie op pad om oud ijzer te verzamelen. Auke wil niet mee, hij is druk bezig met andere belangrijke zaken. Om zoveel mogelijk ijzer te kunnen verzamelen worden er speakers geplaatst op de auto, zo kan Jan de mensen oproepen hun oud ijzer buiten neer te zetten. Door de hele wijk wordt ijzer opgehaald en met een volle wagen keren Jan en Robbie huiswaarts. In de andere afleveringen gaan de broers terug naar hun oude werkterrein op het Waterlooplein in Amsterdam. Op het plein komen ze enkele oude vrienden tegen en horen we een paar mooie anekdotes over de boevenstreken van Jan en Auke in hun jongere jaren. Aan de hand van oude fotoboeken komen er ook weer veel herinneringen boven drijven bij de heren.
Voordat ze weer aan hun tocht naar Leeuwaren beginnen moeten ze natuurlijk nog wel even de âdames van plezierâ begroeten. Ook wordt er natuurlijk weer oud ijzer opgehaald en handel bedreven, al heeft Auke daar niet altijd even veel zin in; er vallen harde woorden tussen de twee broersâ¦
Helaas zijn dit de allerlaatste afleveringen van de IJzeren Heinen, maar niet getreurd; er wordt op dit moment hard gewerkt aan een DVD van de heren. Deze zal vanaf eind januari te bestellen zijn via www.manbijthond.nl
Peter R de Fiets
De Zesdaagse van Rotterdam is één van de grootste wielrenevents van Nederland. Dit evenement trekt vele liefhebbers van de wielrensport. Eén van deze liefhebbers is Peter Ravensbergen. Hij houdt zo van racefietsen, dat ze zijn huishouden een beetje hebben overgenomen.

Van hot naar her
Man bijt hond vliegt van hot naar her om te kijken wat mensen aan het doen zijn. Vandaag een bezoekje aan een molenaar in het achterhoekse Miste. De molenaar vertelt over zijn werk in de ambachtelijke molen. Hij maakt deel uit van een echte molenaarsfamilie. Helaas dreigt daar nu een eind aan te komen, want geen van zijn drie zonen staat te springen om hem op te volgen.