Provincie Gelderland

PERSBERICHT

Nr.2008-697

Arnhem,2 januari 2008

PERSUITNODIGING - 35.000e GEBRUIKER TRANSFERIUM BARNEVELD NOORD

Maandag 7 januari a.s. biedt Marijke van Haaren, gedeputeerde van de provincie Gelderland, de 35.000ste gebruiker van het Transferium Barneveld Noord een cadeau aan. Het transferium is begin 2007 geopend met als doel autoforenzen op de A1 (Apeldoorn - Amersfoort) een alternatief te bieden om naar het werk te gaan en zo de files te vermijden. Op 7 januari wordt ook de aftrap van het project 'Files vermijden? Laat je rijden' verricht.

Overheden en vervoerders in Gelderland werken samen om de files op de A1 tegen te gaan. Het transferium is één van de maatregelen om de doorstroming op de A1 te verbeteren. Automobilisten parkeren de auto in het transferium en reizen vervolgens zonder file met het Openbaar Vervoer voorbij de file richting de Randstad. Al veel automobilisten hebben op deze snelle en comfortabele van reizen ontdekt. Om het transferium bij nog meer automobilisten onder de aandacht te brengen start op 7 januari de unieke promotieactie 'Files vermijden? Laat je rijden'. De actie is onderdeel van de landelijke 'Fileproof' projecten geïnitieerd door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Inmiddels is al meer dan 35.000 maal gebruik gemaakt van Transferium Barneveld Noord. De initiatiefnemers willen dit moment niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom wordt de 35.000ste gebruiker van het transferium 'verrast'. Marijke van Haaren zal de 'gelukkige winnaar' bij het transferium opwachten om deze te feliciteren en een cadeau aan te bieden. Vervolgens zal Marijke van Haaren een kort interview houden met de 'winnaar' over zijn / haar ervaring met Transferium Barneveld Noord.

Graag nodigen wij u uit voor het bijwonen van de bijeenkomst.

Tijdstip : maandag 7 januari a.s. 08.30 - 09.00 Locatie : Transferium Barneveld Noord - traverse (naast het K+R terrein) tussen het transferium en het station Transferium Barneveld Noord.



Provincie Gelderland