Gemeente Nieuwegein

Start opknappen parkeergarage Cityplaza

Maandag 7 januari a.s. start de renovatie van de parkeergarage onder het winkelcentrum Cityplaza. Er wordt schoongemaakt, geschilderd, bestraat en de routes en verlichting worden verbeterd. Rond de zomer is de hele renovatie een feit. Het resultaat: een frisse, schone en lichte parkeergarage waarin het prettig parkeren is.

Wat gaat er gebeuren?
De muren, plafonds en vloeren worden grondig schoongemaakt. Daarna wordt alles geschilderd in een lichte frisse tint. De parkeervakken krijgen een duidelijke belijning en de looppaden worden met gekleurde tegels aangegeven. Ook aan de markering, route-aanduiding en verlichting wordt gedacht.

Tijdelijk minder parkeerplaatsen
De parkeergarage blijft tijdens het opknappen wel gewoon in bedrijf, maar daar waar gewerkt wordt, kan tijdelijk niet geparkeerd worden. Het kan daardoor dus af en toe behoorlijk druk zijn in de parkeergarage of soms zelfs vol. In dat geval verwijzen we u naar het parkeerterrein ten westen van City Plaza of het parkeerterrein aan de kant van het water De Doorslag. We vragen uw medewerking en begrip voor deze tijdelijke situatie.

Voor het schoonmaken, bestraten en schilderen wordt telkens een deel van de parkeergarage afgezet en afgeschermd. Zo´n ´deel´ beslaat ongeveer 140 parkeerplaatsen (van de in totaal 700 in de hele parkeergarage). Van zondag tot en met vrijdagochtend kan hier niet geparkeerd worden. Van vrijdagmiddag tot en met zaterdag wordt er niet gewerkt. Dan zijn er ongeveer 25 parkeerplaatsen nodig voor het stallen van werkmateriaal. Het meeste werk gebeurt overdag. Alleen het schoonmaken gebeurt ´s nachts. Omdat er met stoom wordt schoongemaakt, is er nauwelijks (geluids)overlast te verwachten.

Planning
Tussen 7 januari 2008 en 7 maart 2008 vinden de grootste werkzaamheden plaats, waarvoor parkeerplaatsen afgezet moeten worden. Daarna vindt er nog een aantal kleine aanpassingen plaats, maar die kosten nauwelijks parkeerplaatsen. Wilt u weten wanneer in welk deel wordt gewerkt, klikt u dan op de planning per deel. Onvoorziene omstandigheden kunnen leiden tot eventuele aanpassing van de planning.

In de bijlage vindt u een gedetailleerde planning van de werkzaamheden en een kaart waarop u kunt zien in welk deel van de garage deze worden uitgevoerd.

Fietsers en gehandicapten
De fietsenstallingen in de parkeergarage worden schoongemaakt en krijgen nieuwe bestrating. Het kan dus zijn dat u tijdelijk uw fiets elders moet stallen.
In elk garagedeel blijven er steeds parkeerplaatsen voor gehandicapten beschikbaar.

Meldingen en meer informatie
Als gebruiker van de parkeergarage ziet u vaak snel waar ernstige ongemakken of gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom stellen we het op prijs wanneer u dergelijke situaties aan ons meld. U kunt daarvoor contact op nemen met de beheerders van de parkeergarage via telefoonnummer (030) 604 82 70. Heeft u vragen over het project, dan kunt u deze via mail stellen aan de projectleider van de gemeente: mw. H. Rutgers, h.rutgers@nieuwegein.nl.