Raad van State


Agenda week 2

Maandag 7 januari 2008

10.00 uur

Zitting over de milieuvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Nijkerk heeft verleend aan Hondenhotel De Laak voor een hondenhotel en hondendagopvang aan de Hooglandseweg in Nijkerkerveen. De nabijgelegen camping 't Overbos vindt dat het geluidsonderzoek niet goed is uitgevoerd en dat bij het onderzoek van verkeerde aannames is uitgegaan. Ook de twee buren van het hondenhotel vrezen voor geluidsoverlast. Verder zijn zij bang dat de verkeersveiligheid verslechtert. (zaaknummer 200702552/1)

11.00 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Drenthe van de wijziging van het bestemmingsplan "Snippenveld" van de gemeente Emmen. Het bestemmingsplan is gewijzigd om de vestiging van een escortbedrijf aan de Nieuw-Amsterdamsestraat in Emmen mogelijk te maken. Twee omwonenden zijn tegen de komst van het bedrijf. Zij vinden dat een dergelijk bedrijf niet in een woonwijk thuishoort en dat gebleken is dat er geschiktere locaties zijn. Verder vrezen zij voor verkeersoverlast. Daarom komen de omwonenden tegen de wijziging van het bestemmingsplan in beroep. (zaaknummer 200703301/1)

11.00 uur

Zitting over de wijziging door het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap Delfland van de lozingsvergunning van Campina. De vergunning heeft betrekking op afvalwater van haar bedrijf aan de Keenstraat in Rotterdam. Dit water komt via de gemeentelijke riolering en de
afvalwaterzuiveringsinstallatie "Dokhaven" in de Nieuwe Maas terecht. De wijziging houdt in dat voor het lozen van onder meer sulfaat en vetachtige stoffen lozingsnormen zijn opgenomen. Campina is het niet met deze normen eens en verzoekt de Raad van State het wijzigingsbesluit te schorsen. (zaaknummer 200707467/2)

13.30 uur

Zitting over de weigering door het college van burgemeester en wethouders van Gaasterlân-Sleat om bestuurlijke maatregelen te treffen tegen een muziekoptreden in juli 2006 en een driedaagse kerstmarkt in december 2006 in het openluchttheater 'de Teatertún' in Rijs. Twee inwoners van Koudum hadden hierom verzocht. Zij vinden dat het optreden en de markt in strijd zijn met het bestemmingsplan. De rechtbank in Leeuwarden heeft hun beroep gegrond verklaard, omdat de gemeente ten onrechte niet op hun bezwaren was ingegaan. Zowel de inwoners als het gemeentebestuur komen tegen de uitspraak van de rechtbank in hoger beroep. (zaaknummer 200704614/1)

13.30 uur

Zitting over het besluit van het college van gedeputeerde staten van Overijssel, waarbij vrijstelling is verleend aan Twence B.V. van de relevante regelgeving met betrekking tot het stortverbod van bepaalde afvalstoffen. De vrijstelling heeft betrekking op de stortplaats Elhorst/Vloedbelt aan de Almelosestraat in Zenderen. Het is mogelijk een dergelijke vrijstelling te verlenen indien de minister van VROM heeft verklaard dat het tijdelijk niet mogelijk is om die afvalstoffen op een andere wijze te verwerken. Zowel de gemeenteraad en het gemeentebestuur van Borne als de stichting Gemeenschapsbelangen Zenderen zijn het niet eens met de vrijstelling en verzoeken de Raad van State het besluit te schorsen. (zaaknummers 200707837/1 en 200707839/1)

14.00 uur

Vooraankondiging van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) die de Afdeling bestuursrechtspraak op woensdag om 10.15 uur openbaar zal maken. Ga naar "MEDIA" - 'Uitspraken in de media' voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar "ACTUEEL" - 'Uitspraken' - 'hoofdzaken' voor een volledig overzicht van de uitspraken.

Dinsdag 8 januari 2008

10.00 uur

Zitting over het besluit van het college van gedeputeerde staten, waarbij het bestemmingsplan "Westelijk Buitengebied" van de gemeente Putten grotendeels is goedgekeurd. Een groot aantal inwoners van Putten komt tegen het besluit in beroep omdat zij het niet eens is met de bestemmingen die aan hun percelen zijn gegeven. De provincie heeft aan een deel van het bestemmingsplan geen goedkeuring verleend. De Sauna Drôme komt in beroep omdat hij meer uitbreidingsmogelijkheden had gewild; het naastgelegen vastgoedbedrijf vindt juist dat de sauna te veel mag uitbreiden. Het wooncomplex De Zilverspar is het er niet mee eens dat de provincie geen goedkeuring heeft verleend aan de permanente bewoning van het complex. (zaaknummer 200608145/1)

10.00 uur

Zitting over de boete die de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft opgelegd op grond van de Wet arbeid Vreemdelingen aan Uitzendbureau Oranje. Dit uitzendbureau had een Turkse student in de zomer van 2005 laten werken bij een groente- en fruitbedrijf in Rijnsburg. De staatssecretaris vindt dat de student op grond van zijn tewerkstellingsvergunning niet meer dan tien uur per week had mogen werken. De rechtbank in Den Haag heeft een eerder beroep van het uitzendbureau tegen de boete gegrond verklaard, omdat de beperking van maximaal 10 uur per week volgens haar niet geldt voor buitenlandse studenten indien de werkzaamheden in de maanden juni, juli en augustus plaatsvinden. De minister is het niet met de uitspraak van de rechtbank eens en komt in hoger beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200705298/1)

10.00 uur

Zitting over het voorbereidingsbesluit van de gemeenteraad van Dordrecht dat ziet op de locatie 'Laan van Londen/Van der Steenhovenplein' in Dordrecht. Dit besluit maakt de realisering van een moskee voor de Marokkaanse gemeenschap in Dordrecht mogelijk. De zitting gaat ook over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht heeft verleend voor de moskee. De belangenvereniging Amstelwijck en een aantal omwonenden vrezen voor verkeersdruk en parkeeroverlast. Verder zijn zij bang dat de sociale veiligheid afneemt en dat er waardevol groen in de buurt verdwijnt. Al met al vinden zij dus dat het woon- en leefklimaat verslechtert door de komst van de moskee. (zaaknummers 200704261/1 en 200704318/1)

10.30 uur

Zitting over de boete die de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft opgelegd op grond van de Wet arbeid vreemdelingen aan het Pools Werkers Collectief. Dit collectief heeft een aantal Polen schilderwerkzaamheden laten verrichten in Hotel De Zon in Oosterwolde terwijl zij geen tewerkstellingsvergunning hadden. Het collectief komt tegen de boete in hoger beroep. (zaaknummer 200704963/1)

Woensdag 9 januari 2008

10.00 uur

Zitting over de boete op grond van de Wet arbeid vreemdelingen die de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft opgelegd aan Oriëntal Andijk B.V. in Andijk. Het bedrijf is het niet met de boete eens en verzoekt de Raad van State het besluit te schorsen, zodat hij de boete nog niet hoeft te betalen. Het bedrijf is eerder door de rechtbank in Alkmaar in het ongelijk gesteld. (zaaknummer 200708008/2)

10.15 uur

Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar "MEDIA" - 'Uitspraken in de media' voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar "ACTUEEL" - 'Uitspraken' - 'hoofdzaken' voor een volledig overzicht van de uitspraken.

11.30 uur

Zitting over het besluit van het bestuur van de Stichting financiële hulpverlening vuurwerkramp over de aanvraag van Bloemsierkunst Han om tegemoetkoming in de schade als gevolg van de vuurwerkramp in Enschede. De Stichting heeft de tegemoetkoming als gevolg van een verrekening lager vastgesteld dan in eerste instantie, waardoor Han bijna 40.000 euro moet terugbetalen. De bloemenwinkel is het daar niet mee eens. Zijn beroep is door de rechtbank in Almelo slechts wat betreft de wijze van inning van het teveel betaalde bedrag door de stichting gegrond verklaard. De bloemenhandel vindt echter dat rechtbank ook had moeten oordelen dat hij recht heeft op een hogere tegemoetkoming en komt daarom tegen de uitspraak van de rechtbank in hoger beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200704201/1)

Donderdag 10 januari 2008

10.45 uur

Zitting over de besluiten van het college van burgemeester en wethouders van Breda om het houden van evenementen op drie locaties in Breda te gedogen. Het gaat onder meer om beurzen en snuffelmarkten. Deze evenementen vinden plaats in een aantal sportcentra waaronder het stadion van betaald voetbalclub NAC Breda. De activiteiten zijn in strijd met het geldende bestemmingsplan, maar waren tot voor kort mogelijk doordat voor vijf jaar vrijstelling was verleend van het bestemmingsplan. Deze periode is inmiddels ten einde. Omdat nog geen nieuwe locatie voor de evenementen is gevonden heeft het college nu de besluiten genomen om de evenementen te gedogen. De afdeling Breda van het koninklijk Verbond van horecaondernemers heeft daar bezwaren tegen. Zij vindt dat ze bij de aanwijzing van de locaties betrokken had moeten worden en dat andere locaties wellicht ook geschikt waren geweest. De rechtbank heeft het beroep van de afdeling Breda gegrond verklaard. Volgens de rechtbank kan het college op grond van de wet de evenementen helemaal niet gedogen vanwege de eerder verleende vrijstelling en moet zij vanwege het ontbreken van de vereiste vergunning juist handhavend optreden. Het college en de eigenaar van één van de locaties zijn het hier niet mee eens en komen tegen de uitspraak in hoger beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200704687/1)

11.30 uur

Zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Breda heeft verleend voor acht lichtmasten aan de Trompenburgstraat in Breda. De lichtmasten zullen tennisbanen verlichten. Meerdere omwonenden zijn tegen de bouw van de lichtmasten, omdat zij bang zijn voor lichthinder. Hun beroepen zijn door de rechtbank in Breda gegrond verklaard, omdat volgens haar onvoldoende duidelijk is onderzocht of de masten in de omgeving passen. Tegen deze uitspraak komen de omwonenden in hoger beroep bij de Raad van State. Zij vinden dat de rechtbank ook had moeten oordelen dat sprake is van strijd met het geldende bestemmingsplan en dat voor de masten daarom ook een vrijstelling is vereist. (zaaknummer 200704838/1)

11.30 uur

Zitting over de milieuvergunning die het college van gedeputeerde staten van Friesland heeft verleend aan Sonac Burgum B.V. voor het opslaan, verbranden en verwerken van plantaardig en dierlijk vet als brandstof. Het bedrijf is gevestigd aan de Damsingel in Burgum. Meerdere omwonenden zijn het niet eens met de vergunning en komen in beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200702841/1)

14.00 uur

Zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem heeft verleend voor de nieuwbouw van een Marokkaanse moskee met parkeerplaatsen aan de Sportlaan in Gorinchem. Meerdere omwonenden zijn tegen de komst van de moskee. Zij vinden dat deze niet past in de omgeving en ze zijn bang voor verkeershinder. Verder vrezen zij dat hun uitzicht door de moskee wordt belemmerd en stellen ze dat ze geluidsoverlast zullen ondervinden. Na in het ongelijk te zijn gesteld door de rechtbank in Dordrecht, komen de omwonenden in hoger beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200704627/1)

Vrijdag 11 januari 2008

11.00 uur

Zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van heeft verleend voor een sociaal cultureel centrum/moskee in de Peppelensteeg in Ede. Een inwoner van Ede verzet zich tegen het nieuwe gebouw, omdat hij vindt dat het gebouw niet in de omgeving past. De rechtbank is echter niet op zijn bezwaren ingegaan, omdat die volgens de rechtbank te laat waren ingediend. De inwoner is het daar niet mee eens en komt nu in hoger beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200703234/1)

11.45 uur

Zitting over de dwangsom die het college van burgemeester en wethouders van Halderberge heeft opgelegd aan Café-Feestzaal De Paardenstal aan de Molenstraat in Oudenbosch. Volgens het college veroorzaakt het café teveel geluidsoverlast. De Paardenstal is het daar niet mee eens en komt in beroep bij de Raad van State. Het café vindt onder meer dat de geluidsmetingen niet correct zijn uitgevoerd. (zaaknummer 200703740/1)

11.45 uur

Zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Castricum heeft verleend voor het uitbreiden van een atelierruimte aan de Hoogevoort in Castricum. Meerdere omwonenden hebben bezwaar gemaakt tegen de uitbreiding. Zij vinden die te groot en stellen dat met hun belangen onvoldoende rekening is gehouden. Hun beroep is door de rechtbank in Alkmaar gegrond verklaard. Volgens de rechtbank kon de vergunning niet worden verleend omdat de uitbreiding in strijd is met de gemeentelijke bouwverordening. Het college en de eigenaar van het atelier zijn het niet eens met die uitspraak en komen in hoger beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200703189/1)

13.30 uur

Zitting over de milieuvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Terneuzen heeft verleend aan een inwoner van Sas van Gent voor de opslag en verkoop van vuurwerk, feestkleding en feestartikelen aan de Axelsestraat in Terneuzen. Meerdere omwonenden zijn tegen de vergunning. Zij vinden onder meer dat het college onderzoek had moeten doen naar de mogelijkheid van alternatieve locaties. Ook zijn zij van mening dat de waarde van hun huizen zal dalen en dat parkeerproblemen zullen ontstaan. (zaaknummer 200703732/1)

Agenda voorgaande week 1

Maandag 31 december 2007

14.00 uur

Vooraankondiging van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) die de Afdeling bestuursrechtspraak op woensdag om 10.15 uur openbaar zal maken. Ga naar "MEDIA" - 'Uitspraken in de media' voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar "ACTUEEL" - 'Uitspraken' - 'hoofdzaken' voor een volledig overzicht van de uitspraken.

Dinsdag 1 januari 2008

Er vinden vandaag geen zittingen van de Afdeling bestuursrechtspraak plaats.

Woensdag 2 januari 2008

10.15 uur

Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar "MEDIA" - 'Uitspraken in de media' voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar "ACTUEEL" - 'Uitspraken' - 'hoofdzaken' voor een volledig overzicht van de uitspraken.

12.00 uur

Zitting over de weigering door het college van burgemeester en wethouders van Smallingerland om vrijstelling te verlenen voor het gebruik van een voormalige boerderij aan De Skieding in Drachtstercompagnie als bed & breakfast-accommodatie. Deze boerderij ligt in de buurt van het recreatiepark "Strandheem". Het gemeentebestuur heeft geweigerd de vrijstelling te verlenen, omdat de boerderij gesloopt zou worden in ruil voor de bouw van een nieuwe woning op hetzelfde perceel. De bewoner van de nieuwe woning verzoekt nu om de vrijstelling. (zaaknummer 200703925/1)

14.00 uur

Zitting over de aanlegvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode heeft verleend voor het dempen van diverse sloten en voor het egaliseren en draineren van diverse percelen in de buurt van het Morgenstraatje in Olland. De percelen liggen in het Dommeldal, dat deel uitmaakt van de zogenoemde Ecologische Hoofdstructuur. De rechtbank in Den Bosch heeft een eerder beroep van de Brabantse Milieufederatie tegen de aanlegvergunning gegrond verklaard, onder meer omdat het gemeentebestuur onvoldoende heeft onderzocht of de sloten een kenmerkend onderdeel zijn van het "kleinschalig cultuurlandschap". De eigenaar van de percelen is het niet met de uitspraak van de rechtbank eens en komt in hoger beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200703949/1)

Donderdag 3 januari 2008

10.00 uur

Zitting over de maatregelen die het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn heeft genomen tegen twee cafés in de Hoofdstraat in Apeldoorn. Vanwege geluidsoverlast heeft het college bepaald dat de cafés hun deuren en ramen gesloten moeten houden tussen 23.00 uur en sluitingstijd. De cafés zijn het daar niet eens en komen tegen de maatregelen in beroep bij de Raad van State. Zij bestrijden dat sprake is van overtreding van de maximaal toegestane geluidshoeveelheid. (zaaknummers 200703896/1 en 200703897/1)

10.00 uur

Zitting over de vergunning die het Hoogheemraadschap Delfland heeft verleend aan de gemeente Rijswijk voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden voor de aanleg van tramlijn 19 (Leidschendam - Rijswijk), tracédeel Rijswijk. Het gaat om het graven en dempen van een aantal sloten in de omgeving van de Vrijenbanselaan in de Hoge Broekpolder. Een in het gebied gelegen bedrijf in asbestverwerking heeft bezwaren tegen de vergunning en komt in hoger beroep bij de Raad van State. Hij vreest dat de groenstrook vóór zijn bedrijf verloren gaat en dat de toegangsweg naar het bedrijf door de werkzaamheden zal verzakken. Eerder is hij door de rechtbank in Den Haag in het ongelijk gesteld. (zaaknummer 200706105/1)

10.00 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland van het bestemmingsplan "Rijpwetering" van de gemeente Alkemade. Een inwoner van Hoogmade en van Rijpwetering komen tegen het goedkeuringsbesluit in beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200701692/1)

10.00 uur

Zitting over de vrijstelling die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Hoek van Holland van de gemeente Rotterdam heeft verleend voor de sanering van een aantal percelen in de Oranjebuitenpolder aan het Nieuwe Oranjekanaal. Het gaat om een vrijstelling voor vijf jaar. Een vuilverwerkingsbedrijf en de Stichting tot Beheer van de Loswal "De Bonnen" hebben bezwaren tegen de sanering. Hun beroep is door de rechtbank in Rotterdam gegrond verklaard. Volgens de rechtbank staat onvoldoende vast dat de werkzaamheden binnen vijf jaar zijn voltooid. Tegen deze uitspraak komt het college in hoger beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200704200/1)

11.00 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland van het bestemmingsplan "Mahler 4" van de gemeente Amsterdam. Het bestemmingsplan maakt deel uit van het project Zuidas, dat wordt ontwikkeld langs de A10 Zuid in Amsterdam. De Zuidas wordt ontwikkeld tot een centrum van werkgelegenheid, wonen en voorzieningen. Het plan voorziet onder meer in 160.000 m² kantoren, ongeveer 200 woningen en een parkeerkelder voor ruim 2000 parkeerplaatsen. Een inwoner van Amsterdam komt tegen het goedkeuringsbesluit in beroep bij de Raad van State. Hij vreest voor de gevolgen voor de luchtkwaliteit in het gebied. De zitting gaat ook over de goedkeuring door het college van het bestemmingsplan "Gershwin" van de gemeente Amsterdam. Het plangebied Gershwin ligt in het hart van het Zuidasgebied en 190 meter ten zuiden van de zuidelijke rijbaan van de A10. Het plan voorziet onder meer in 45.000 m² kantoren en meer dan duizend nieuwe woningen. Onder meer dezelfde inwoner en BP Nederland B.V. komen tegen dat goedkeuringsbesluit in beroep bij de Raad van State. De inwoner vreest voor de gevolgen voor de luchtkwaliteit in het gebied. BP is het er niet mee eens dat als gevolg van het plan een benzinestation van het bedrijf in het gebied weg moet. Deze procedure is een vervolg op een eerdere procedure die bij de Raad van State is gevoerd over dezelfde bestemmingsplannen. De toenmalige goedkeuringsbesluiten zijn toen door de Raad van State vernietigd. Deze uitspraken van 22 juni 2005 zijn, onder de zaaknummers 200406192/1 en 200406190/1, op deze site te vinden via 'ZOEKEN' en 'Uitspraken'. (zaaknummers 200604662/1 en 200607251/1)

12.15 uur

Zitting over de aanwijzing door het college van burgemeester en wethouders van Groningen van een aantal panden van de Stichting Woonstade Hoogkerk Noordijk als gemeentelijk monument. Het gaat om duplexwoningen die volgens het college typerend zijn voor de jaren vijftig en architectuurhistorische en cultuurhistorische waarde hebben. De stichting is het niet eens met de aanwijzing en komt, na in het ongelijk te zijn gesteld door de rechtbank in Groningen, in hoger beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200704665/1)

14.15 uur

Zitting over de dwangsom die het college van burgemeester en wethouders van Vught heeft opgelegd aan meerdere aanbieders van mobiele telefonie. Het college wil afdwingen dat de tijdelijke zendmast voor mobiele telefonie bij "de IJzeren Man" in Vught wordt verwijderd. De aanbieders Orange Nederland N.V., T-Mobile Netherlands B.V., KPN Mobile Netherlands B.V., Vodafone Libertel N.V. en Telfort B.V. bestrijden de dwangsom. Hun beroep is door de rechtbank in Den Bosch gegrond verklaard. Volgens de rechtbank heeft het college de bedrijven ten onrechte niet als belanghebbende aangemerkt en hun bezwaren niet-ontvankelijk verklaard. Tegen deze uitspraak komt het college in hoger beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200704686)

15.00 uur

Zitting over de bouwvergunning die het dagelijks bestuur van het stadsdeel Amsterdam-Centrum van de gemeente Amsterdam heeft verleend voor een gebouw met 91 woningen, commerciële ruimten en 203 parkeerplaatsen aan het Haarlemmerplein in Amsterdam. Meerdere omwonenden en de Stichting de Groene Reael hebben bezwaren tegen de bouwvergunning. Hun beroep is door de rechtbank in Amsterdam gedeeltelijk gegrond verklaard. Volgens de rechtbank is de hoogte van het gebouw in strijd met het geldende bestemmingsplan. Tegen deze uitspraak heeft onder meer het dagelijks bestuur hoger beroep aangetekend bij de Raad van State. In afwachting van de behandeling daarvan verzoekt het bestuur de Raad van State de uitspraak van de rechtbank voorlopig te schorsen. Ook de stichting en de omwonenden zijn in hoger beroep gekomen. Zij vinden dat onderzoek moet worden gedaan naar de gevolgen voor de luchtkwaliteit. Om te voorkomen dat de bouw wordt voortgezet, hebben zij de Raad van State verzocht de bouwvergunning voorlopig te schorsen. (zaaknummer 200707992/2)

Vrijdag 4 januari 2008

10.00 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van de provincie Gelderland van het bestemmingsplan "Voormalig terrein De Hoven-Bennekom" van de gemeente Ede. Een inwoner van Bennekom en de Stichting Gelderse milieufederatie verzoeken de Raad van State het goedkeuringsbesluit te schorsen. (zaaknummers 200707593/1)

10.00 uur

Zitting over de bestuursdwang die het college van burgemeester en wethouders van Utrecht heeft opgelegd aan Madagascar Oils vanwege het te laat aan de straat zetten van een zak bedrijfsafval. Madagascar Oils erkent dat de zak met afval te laat is aangeboden, maar is van mening dat in die zak geen bedrijfsafval zat. Er komt volgens het bedrijf geen bedrijfsafval vrij in haar pand aan de Twijnstraat, omdat daar slechts een website wordt gehost en de daadwerkelijke bedrijfsactiviteiten plaatsvinden in Madagascar. Daarom komt het bedrijf in beroep tegen de bestuursdwang. (zaaknummer 200707521/1)

10.30 uur

Zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Utrechtse Heuvelrug heeft verleend aan Ahold Vastgoed voor het vergroten van een Albert Heijn supermarkt en het herinrichten van het parkeerterrein van Albert Heijn aan het Binnenhof in Driebergen-Rijsenburg. Verder wordt er winkelruimte gebouwd met vijf bovenwoningen. Aldi vreest dat haar supermarkt door de uitbreiding van de Albert Heijn geïsoleerd komt te liggen. Verder zullen er volgens haar parkeerproblemen bij haar supermarkt ontstaan. De rechtbank in Utrecht heeft een eerder beroep van Aldi tegen de vergunning ongegrond verklaard. (zaaknummer 200705391/1)