Gemeente Breda

Permanente sluiting tweede toegang sportcomplex

De tweede toegang van het gemeentelijk sportcomplex De Gouwen wordt permanent gesloten omdat er veel overlast is door vandalisme en inbraken. De gemeente heeft dit in overleg met de sportverenigingen en de politie besloten. Vanaf 7 januari gaat een aannemer in opdracht van de gemeente Breda de huidige toegangspoort met het aangrenzende hekwerk slopen en een nieuw vervangend hekwerk plaatsen waardoor de tweede toegang permanent komt te vervallen. De werkzaamheden zijn op 11 januari afgerond.

In 1994 heeft de voormalige gemeente Teteringen in het kader van de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het sportcomplex De Gouwen een tweede toegang voor het sportcomplex gerealiseerd vanaf het shotveld aan de Dr. Hein Hoebenlaan/Wildhage. Met de ingebruikname van de tweede toegang was het sportcomplex 24 uur per dag vrij toegankelijk.

In de afgelopen jaren zijn de gemeente Breda en de op het sportcomplex De Gouwen gevestigde sportverenigingen in toenemende mate geconfronteerd met diverse negatieve ontwikkelingen op het sportcomplex zoals vandalisme, diefstal, inbraken, illegaal gebruik van sportvelden en vervuiling van het sportcomplex. Deze ontwikkelingen en de schade die deze veroorzaken voor gemeente en verenigingen hebben er toe geleid dat enkele verenigingen de gemeente hebben gevraagd maatregelen te treffen om de overlast te beperken. Na overleg met de verenigingsbesturen en politie is de conclusie getrokken dat permanente sluiting van de tweede toegang de overlast kan beperken. De gemeente heeft daarop het besluit genomen tot het permanent sluiten van de tweede toegang.

Na de sluiting van de tweede toegang is het sportcomplex De Gouwen uitsluitend bereikbaar en toegankelijk via de hoofdentree aan de Dr. Hein Hoebenlaan. Door het consequent sluiten van de hoofdentree buiten gebruikstijden van het sportcomplexen is een beter toezicht mogelijk op het gebruik van het sportcomplex.

Breda, 12 december 2007