Gemeente Echt-Susteren


Commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen op 7 januari

De commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen vergadert op maandag 7 januari. De vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt.

De commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen zal in haar vergadering advies uitbrengen over vier raadsvoorstellen:


- De gemeente is verplicht haar grondgebied bestemmingsplannen vast te stellen. Een bestemmingsplan geeft aan hoe een bepaald gebied mag worden bebouwd en welke activiteiten er mogen plaatsvinden. De bestemmingsplannen zijn alleen in papieren vorm beschikbaar. Een nieuwe wet verplicht de gemeenten deze bestemmingsplannen ook digitaal beschikbaar te hebben. De bestemmingsplannen mogen bovendien niet ouder zijn dat 10 jaar. Het college heeft een voorstel hoe de gemeente Echt-Susteren dit het beste kan aanpakken en vraagt de raad met dit plan in te stemmen en het daarvoor benodigde geldbedrag ter beschikking te stellen.

- De gemeente is bezig met de voorbereidingen voor een nieuw bedrijventerrein bij Sint Joost. Voor dit gebied moet er een nieuw bestemmingsplan worden vastgesteld. Het college heeft dit via de geldende wettelijke procedures voorbereid en gemaakt en vraagt nu aan de raad om het bestemmingsplan vast te stellen.
- Omdat de gemeente nog niet alle gronden in het gebied van het bovenregionaal bedrijventerrein in eigendom heeft en wil voorkomen dat projectontwikkelaars alle gronden opkopen, maakt de gemeente gebruik van de Wet voorkeursrecht gemeenten. Dit betekent dat als grondeigenaren in het gebied hun eigendom willen verkopen, ze dit eerst aan de gemeente moeten aanbieden. Dit voorkeursrecht moet worden vernieuwd. Het college stelt de raad voor dit te doen.
- De gemeente is bezig met de voorbereiding van een woningbouwplan aan de Weijenpasweg. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, moet er geld ter beschikking worden gesteld. Het college stelt de raad voor het benodigde bedrag ter beschikking te stellen.

Agenda:


1. Opening


2. Vaststellen agenda


3. Vaststellen verslag vergadering commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen d.d. 1 oktober 2007


4. Raadsvoorstel digitalisering bestemmingsplannen


5. Raadsvoorstel bestemmingsplan Bovenregionaal Bedrijventerrein St.Joost


6. Raadsvoorstel toepassing Wet voorkeursrecht gemeenten


7. Raadsvoorstel kredietaanvraag project Weijenpasweg


8. Mededelingen portefeuillehouder(s)


9. Rondvraag


10. Sluiting

De commissievergaderingen zijn openbaar. Iedereen die geĂŻnteresseerd is in de onderwerpen die aan bod komen, is van harte welkom om deze vergaderingen bij te wonen. Omdat voor de commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen raadsvoorstellen zijn geagendeerd, kunt u ten aanzien van deze agendapunten gebruik maken van het spreekrecht. Degene die van dit spreekrecht gebruik wil maken, dient dit tenminste 48 uur voor de aanvang van de vergadering te melden aan de griffie.

Alle stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis tijdens openingstijden. Voor informatie over de agendastukken en het tijdig doorgeven dat u gebruik wil maken van het spreekrecht, kunt u contact opnemen met de griffie, Martijntje Hermans of Belinda Bakkes, telefoon: 0475 - 478 478.

De agendas en alle digitaal beschikbare bijlagen kunt u ook hier bekijken.