Buienradar.nl upgrade naar hogere resolutie

07/01/2008 09:29



Buienradar.nl



ARNHEM - De website Buienradar.nl biedt vanaf vandaag radar beelden aan die ruim 6 keer scherper zijn dan de oude beelden. De hogere resolutie is te danken aan een upgrade van de radar installaties van het KNMI.

De oude resolutie van 2,5 bij 2,5 kilometer is vervangen door 1 bij 1 kilometer. "Met de nieuwe resolutie kunnen we nog nauwkeuriger de neerslag in kaart brengen" zegt Edwin Rijkaart oprichter van de website Buienradar.nl. De hogere resolutie is mogelijk door een modernisering van de radar installaties van zowel de Bilt als Den Helder. De upgrade heeft bijna een jaar geduurd.

"De upgrade biedt unieke mogelijkheden voor verdere uitbreiding in 2008. We kunnen nu per provincie of per stad de radar beelden aanbieden. Daarnaast kijkt de radar verder dan de vorige versie zodat je nog eerder de buien kunt zien aankomen" aldus Rijkaart. Niet alleen de resolutie gaat omhoog. Ook vinden er diverse hard- en software updates plaats die de 10 jaar oude radar installaties verder moeten verbeteren.

Naast de hogere resolutie combineert Buienradar.nl sinds december 2007 ook radar beelden met satelliet beelden. Dat levert unieke en zeer gedetailleerde plaatjes op van bewolking en neerslag boven Nederland.





http://www.buienradar.nl