eSecLending kiest EquiLend als interface voor operationeel systeem effectenuitleen

07/01/2008 09:33



PR Newswire



BOSTON, January 7 /PRNewswire/ --
eSecLending heeft vandaag bekendgemaakt dat zij EquiLend toevoegt aan haar lijst van externe operationele en administratieve systeemproviders. Deze uitbreiding maakt het voor eSecLending mogelijk via een standaard protocol operationele processen en handelsinstructies door te geven aan andere aan EquiLend deelnemende leenpartijen.

Het is de bedoeling dat eSecLending deze maand officieel van start gaat met de administratieve en handelverwerkingsplatforms van EquiLend, waarin Contract Compare, Dividend Compare en AutoBorrow zijn opgenomen. Deze platforms, die alom worden gebruikt in de effectenuitleenbranche, versterken de straight-through processing van eSecLending met haar lenende partners.

"Naarmate ons bedrijf groeit, blijven we ons richten op implementatie van standaardoplossingen om onze operationele efficiëntie en schaalbaarheid verder uit te bouwen," aldus Chris Jaynes, President van eSecLending. "Aansluiting op het EquiLend-platform maakt straight-through processing en een hogere mate van automatisering mogelijk in het verkeer tussen ons en onze partners, waarvan een groot aantal al werkt met EquiLend."

"Het doet ons veel genoegen eSecLending te verwelkomen bij het EquiLend-platform. Zij vormen een belangrijke toevoeging aan onze groeiende lijst met klanten, en laten zien dat EquiLend past bij een veelheid aan bedrijfsmodellen binnen de effectenfinancieringsbranche," aldus Brian Lamb, CEO van EquiLend.

Over eSecLending
eSecLending is een vooraanstaande internationale provider en uitvoerder van effectenuitleenprogramma's op maat, en is uitgegroeid tot een van de grootste uitleenbureaus op de markt. Hun programma wordt gebruikt door enkele van de grootste en meest geavanceerde vergaarders van activa, waaronder pensioenfondsen, beleggingsfondsen, beleggingsbeheerders en
verzekeringsmaatschappijen. De benadering van eSecLending heeft geleid tot nieuwe beleggingsbeheermethoden in de effectenuitleenbranche, die de uiteindelijke gerechtigde een alternatief bieden voor het bewaarmodel. Door middel van eSecLending hebben uiteindelijke gerechtigden optimaal rendement gerealiseerd, evenals een grotere transparantie en meer invloed op het programma, vergeleken met traditionele uitleenmodellen.

eSecLending heeft vestigingen in Boston, Londen en Burlington, Vermont. Securities Finance Trust Company, een bedrijf van eSecLending, verzorgt de uitvoering van alle gereguleerde bedrijfsactiviteiten. Meer informatie over eSecLending is te vinden op de website van het bedrijf, www.eseclending.com.

Over EquiLend
EquiLend is een vooraanstaande provider van trade en post-trade services in de effectenfinancieringsbranche. EquiLend is het eigendom van een consortium van elf van de grootste internationale financiële dienstverleners, en biedt straight-through processing door middel van een standaardprotocol en
-infrastructuur, waardoor bedrijfsprocessen die voorheen handmatig moesten worden uitgevoerd nu zijn geautomatiseerd. Het EquiLend-platform wordt gebruikt door leners en uitleners van over de hele wereld. Het platform verhoogt de efficiëntie en biedt toegang tot aanvullende liquiditeit. Tot de end-to-end oplossingen van EquiLend, die het risico op mogelijke fouten reduceren en de noodzaak van het onderhouden van kostbare point-to-point verbindingen elimineren, behoren Availability, AutoBorrow, AutoBorrow Express(SM), Negotiation, EquiLend AuctionPort(SM), Contract Comparison, Mark-to-Market Comparison, Returns, Recalls, Billing Comparison & Delivery, Dividend Claims Comparison, en Agent Lender Disclosure (ALD).

www.equiLend.com

EquiLend LLC en EquiLend Europe Limited zijn dochters van EquiLend Holdings LLC (tezamen, "EquiLend"). EquiLend LLC is lid van de FINRA en SIPC. EquiLend Europe Limited is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Services Authority. Alle diensten die worden aangeboden door EquiLend, worden aangeboden door middel van EquiLend LLC en EquiLend Europe Limited. EquiLend en het handelsmerk EquiLend zijn beschermd in de Verenigde Staten en in andere landen van over de hele wereld.

Website: http://www.equilend.com
http://www.eseclending.com

Michelle Lindenberger van EquiLend, +1-212-901-2224, michelle.lindenberger@equilend.com; Brooke Gillman van eSecLending, +1-617-595-2540, bgillman@eseclending.com