Milieuzones in Duitsland: Buitenlandse bezoekers kunnen nu online een milieuvignet voor hun auto of vrachtwagen aanvragen via www.green-zones.eu. Zonder vignet kunt u een boete krijgen!

07/01/2008 10:07



PR Newswire



BERLIJN, January 7 /PRNewswire/ -- Op 1 januari 2008 vond de invoering plaats van de eerste drie milieuzones in Duitsland: in Berlijn, Keulen en Hannover. Deze groene zones zijn aangegeven met speciale verkeersborden. Vanaf maart 2008 volgen ook andere Duitse steden. Elk voertuig dat een milieuzone binnengaat - ongeacht of het is geregistreerd in Duitsland of in een ander land - moet zijn voorzien van een milieuvignet. Deze vignetten zijn voor het betreffende voertuig onbeperkt geldig in alle Duitse milieuzones.

Om in aanmerking te komen voor een milieuvignet, moet uw voertuig in uw land zijn geregistreerd en voldoen aan bepaalde voorwaarden, die worden gevalideerd aan de hand van het registratienummer van het voertuig.

Het Internetportaal http://www.green-zones.eu biedt uitgebreide informatie over de Duitse milieuzones in 13 talen, waaronder Frans, Pools, Zweeds, Nederlands en Turks, en een eenvoudige methode voor het bestellen van een milieuvignet voor alle Europese voertuigen die buiten Duitsland zijn geregistreerd.

Bezoekers die van plan zijn naar Duitsland te reizen, kunnen het vignet vanuit hun eigen land per creditcard bestellen voordat ze aan hun reis beginnen. De kosten bedragen 29,90 euro voor voertuigen die zijn geregistreerd in de EU, en 39,90 voor voertuigen die zijn geregistreerd in Europese landen buiten de EU, waarvan een groot aantal eveneens in aanmerking komt voor het vignet.

Zoals het management van de Climate Company reeds opmerkt, is de validatie van het registratiedocument van een voertuig een gecompliceerd proces dat per geval moet worden uitgevoerd. Hieraan zijn aanzienlijke kosten verbonden, inclusief de kosten voor het onderhouden van het Internetportaal zelf. Toeristen en bezoekers kunnen het vignet natuurlijk ook aanvragen bij een geautoriseerde garage of reparateur in eigen land, voordat ze aan hun reis beginnen. Op dit moment zijn dergelijke plaatselijke dienstverleners voor buitenlandse voertuigen echter nog niet bekend bij de Climate Company. De aanvraag zal in een dergelijk geval overigens zeker enige vertraging ondervinden en zal nauwelijks mogelijk zijn in het weekend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Christine Kalb, tel.: +49-171-718-32-31, ch.kalb@c-zwei.de

of Climate Company tel.: +49-30-6272-4572, info@umwelt-plakette.de

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Christine Kalb, tel.: +49-171-718-32-31, ch.kalb@c-zwei.de of Climate Company tel.: +49-30-6272-4572, info@umwelt-plakette.de