Politie Hollands Midden


Datum: 7 januari 2008

Noordwijk Ongeval met dodelijke afloop
Een 61 jarige man uit Leiden is vrijdag 4 januari rond 16.55 uur om het leven gekomen bij een ongeval. De man reed met zijn auto vanaf de Beeklaan de oprit van de Provincialeweg N206 op. In de bocht raakte hij van de weg en kwam tot stilstand tegen een boom. De man was op slag dood. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Noordwijk Aanhouding voor mishandeling
Een 21 jarige man uit Sassenheim is zondag 6 januari rond 01.00 uur aangehouden omdat hij in een uitgaansgelegenheid aan De Grent een 16 jarige man uit Katwijk had verwond met een bierglas. De Katwijker werd met verwondingen aan het gezicht overgebracht naar het LUMC. Een 20 jarige bezoeker uit Noordwijk raakte door het glas aan zijn hand gewond. De verdachte wordt dinsdag 8 januari aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Katwijk Aanrijding
Een 60 jarige automobiliste uit Rijnsburg verleende vrijdag 4 januari rond 16.15 uur op de kruising Katwijkerbroek met de Valkenburgerweg geen voorrang aan een 48 jarige automobiliste uit Valkenburg. Het gevolg was een aanrijding tussen de twee waarbij de vrouw uit Valkenburg licht gewond raakte. Zij werd overgebracht naar het LUMC.

Leiden Politie onderzoekt steekpartij

Een 21 jarige man uit Leiden is donderdagavond 3 januari met steekwonden in het ziekenhuis opgenomen. Hij was eerder die avond, rond 22.00 uur, op de Nieuwe Beestenmarkt in Leiden neergestoken, vermoedelijk na een uit de hand gelopen ruzie. De politie is een onderzoek gestart en heeft inmiddels twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Leiden van 24 en 25 jaar. De politie vraagt getuigen van de steekpartij zich te melden bij de politie van Leiden via 0900-8844. Getuigen die anoniem wensen te blijven kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Leiden Diefstal uit woningen tijdens het weekeinde

Het afgelopen weekeinde zijn er uit 5 woningen in Leiden waardevolle spullen gestolen. In 4 van de 5 gevallen was er geen braakschade, omdat de die(f)(ven) via een niet op slot gedraaide deur of een open raam of deur de woning binnen kon dringen. Deze diefstallen hadden voorkomen kunnen worden, door altijd de deur op het nachtslot te draaien en ramen en deuren gesloten te houden waarop geen zicht is, ook al is de bewoner thuis.
De politie heeft een aangifte opgenomen van een bewoner van de Langebrug. Omdat het raam op de 1e etage op een kier stond en deze via het balkon bereikbaar was, konden de die(f)(ven) de woning binnen komen. De bewoner hoorde echter gerommel en maakte geluid. De die(f)(ven) zijn vermoedelijk vervolgens op de vlucht geslagen.
In een woning aan de Bernhardkade konden die(f)(ven) binnen sluipen. De deur stond open, en hoewel de bewoner thuis was wisten de die(f)(ven) ongezien een portemonnee uit de woning weg te nemen.
Uit een woning aan de Zeemanlaan werd een handtas gestolen. Vermoedelijk wisten de dader(s) ook hier de woning zonder gezien te worden binnen te sluipen.
Een mobiele telefoon en bankpassen werden gestolen uit een woning aan de Magdalena Moonsstraat. De deur was dichtgedaan, maar door de bewoner niet op het nachtslot gedraaid. Dit heeft de inbreker vermoedelijk de kans gegeven de deur open te flipperen. Flipperen is met een hard stuk plastic de schoot van de deur wegduwen, zodat de deur openvalt. Dit is onmogelijk als de deur op het nachtslot zit.
Na een inbraak in een woning aan de Oude Rijn was er braakschade. De deur aan de voorzijde van de woning werd ingetrapt waardoor de inbreker(s) toegang kregen tot de woning. Uit de woning werd een laptop weggenomen die op de tafel voor het raam stond. De politie adviseert waardevolle spullen niet zichtbaar vanaf buiten neer te zetten, om inbraken niet uit te lokken.
Alphen aan den Rijn Diefstal na babbeltruc
Zaterdagavond 5 januari wisten twee vrouwen zich met een smoes een woning aan de Plutostraat binnen te praten. Met een verhaal over thuiszorg hebben de twee de bejaarde bewoonster enige tijd aan de praat gehouden. Een van de vrouwen ging op een gegeven moment naar het toilet. De bewoonster ontdekte korte tijd later dat haar pinpas met code was gestolen uit haar handtas. Volgens de bank was er inmiddels ook een geldbedrag gepind. De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en of hun verhaal te checken.

Alphen aan den Rijn Woninginbraak
Tussen vrijdag 4 en zaterdag 5 januari is ingebroken in een woning aan de Loevestein. Het slot van de voordeur werd geforceerd waarna men de woning binnen kon komen. Uit de woning werden een digitale camera en Iris cheques gestolen. Bij een woning aan de Eikenhorst is het bij een poging inbraak gebleven. Op dezelfde wijze heeft men geprobeerd binnen te komen.

Bergambacht Dodelijk ongeval op Provincialeweg
Een 38 jarige automobilist uit Gouda is zaterdagavond 5 januari overleden na een aanrijding op de Provincialeweg N210. De Gouwenaar reed in de richting van Bergambacht toen hij van achteren werd aangereden door een 23 jarige Capellenaar. Deze bestuurder had net een Connexxionbus ingehaald toen hij tegen de auto van de Gouwenaar reed. De Capellenaar stuurde zijn auto richting het fietspad en kwam daar tot stilstand. De Gouwenaar verloor door de aanrijding de macht over het stuur en sloeg met de auto over de kop waarbij hij tegen een tegenligger, een 66 jarige automobilist uit Krimpen aan den IJssel botste. Deze kwam met zijn auto tegen een boom tot stilstand. De Gouwenaar en zijn 27 jarige vriendin werden door de aanrijding uit de auto geslingerd. De Gouwenaar overleed in het UMC aan zijn verwondingen. Zijn vriendin werd zwaar gewond naar hetzelfde ziekenhuis overgebracht. De 66 jarige man en zijn 64 jarige echtgenote raakten bekneld en moesten door de brandweer uit de auto worden geknipt. De man werd met een pijnlijke borst overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Zijn echtgenote liep een borstbeenfractuur op en werd voor behandeling overgebracht naar het EMC. De 23 jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel een beginnend bestuurder, werd aangehouden. Hij bleek te veel alcohol gedronken te hebben. Een blaastest gaf een resultaat van 325 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Gouda Diefstal na inbraak in woningen
In de vroege avond van zondag 6 januari zijn er bij twee inbraken diverse goederen gestolen zoals een laptop, sieraden, geld, een televisie, dvd-speler en diverse dvd's. Het gaat hier om een woning aan de Constantijn Huygenstraat en een woning aan de Middenmolenlaan. Om zich de toegang tot de woning te verschaffen werd van deze laatste woning een ruit vernield en bij de ander een op de 1e etage gelegen raam opengebroken. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. De politie doet onderzoek.

Gouda Aanhoudingen na geweld
Drie verdachten zitten nog vast voor twee incidenten waarbij geweld werd gebruikt. Zondag 6 januari rond 04.10 uur werd een 32 jarige man uit Gouda geslagen en met glas bedreigd op de Nieuwehaven. Een 41 jarige man uit Duisburg werd hiervoor aangehouden. Zondagavond rond 20.50 uur werden twee mannen uit Gouda van 20 en 24 jaar aangehouden nadat zij een toegangsdeur van een flat aan de Sandenburg hadden vernield. De politie heeft de zaken in onderzoek.

--- einde berichten ---
---


Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --