Politie Friesland

Politieberichten van maandag 7 januari

Fryslân, 07-01-2008 o Politieberichten van zondag 6 januari 13.00 uur t/m maandag 7 januari 07.00 uur

Surhuizum: diefstal duiven
De politie onderzoekt de diefstal van duiven uit een schuur aan de Koartwald. De diefstal is gepleegd tussen vrijdagavond en zaterdagochtend. Men kwam binnen door het gaas kapot te knippen. Uit diverse hokken zijn in totaal bijna 80 duiven gestolen. De waarde van de duiven is zeer aanzienlijk. De eigenaar, een 49-jarige inwoner van Surhuizum, heeft aangifte gedaan. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden.

Drachten: te veel gedronken, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige automobilist van Sluiskil. De auto viel op omdat de verlichting het niet deed. De bestuurder stapte op de Lange West wankelend uit het voertuig. De man bleek te hebben gedrornken. Op het bureau blies hij 970 ug/l, goed voor een rijverbod van 12 uur. De verdachte bleek nog een rijontzegging te hebben tot 14januari van dit jaar.

Surhuisterveen: gestolen auto weer terecht
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Van Voorstraat. De inbraak is gepleegd in de nacht van zondag op maandag. Van een 34-jarige inwoner is een portemonnee en een VW Passat gestolen. Later die ochtend is bij een routinecontrole door de Groningse politie de auto gecontroleerd in Marum. Na een korte achtervolging stopte de auto en gingen de inzittenden er vandoor. De auto bleek net daarvoor dus gestolen te zijn in Surhuisterveen. De auto is in beslag genomen en zal technisch worden onderzocht.

Hilaard: vernieling autos
De politie onderzoekt een aantal vernielingen van autos bij een bedrijf aan de Hoptilsterdyk. Bij het bedrijf stonden dertien autos. In de nacht van zaterdag op zondag zijn er drie autos vernield. Twee voorruiten werden ingeslagen en van één auto werd de achterruit vernield. Een 38-jarige man uit Groningen deed aangifte van de vernielingen. De schade bedraagt enkele honderden euros. Er is een buurtonderzoek gehouden.

Bakkeveen: twee verdachten aangehouden voor vernieling woning De politie heeft zondagavond de vernieling aan een woning aan de Kleasterkamp onderzocht. Bij de 52-jarige bewoonster werd een buitenlamp vernield. De verdachten, twee jongens van 13 en 14 jaar oud, zijn door de tuin weggevlucht. Tevens zou bij een aantal anderen woningen ook de buitenverlichting vernield zijn. In eerste instantie zijn enkele buurtbewoners op onderzoek gegaan. Zij troffen twee jongens aan die voldeden aan het signalemen. De twee zijn overgedragen aan de politie. Beide verdachten worden binnenkort uitgenodigd op het politiebureau om een nadere verklaring af te leggen, ook wat betreft andere vernielingen die zijn gepleegd in het dorp.