Politie Groningen

Maandag 7 januari 2008

Provincie Groningen, 07-01-2008

Groningen: man vernielt deur café

Een 47-jarige man uit Groningen heeft zich zondagmiddag bij het politiebureau aan de Rademarkt gemeld, nadat hij een deur van een café had vernield. De man bezocht samen met een vriend het café in de Poelestraat. Ze vroegen naar een man, maar die was niet aanwezig. Ze kwamen nog twee keer terug, maar telkens bleek de man niet aanwezig te zijn. Bij de laatste keer gooiden ze met stoelen en sneuvelde er een ruit. De avond ervoor waren er problemen tussen de zoon van de Stadjer en de man naar wie ze vroegen. De politie onderzoekt de toedracht. De Stadjer mocht na verhoor het bureau weer verlaten.

Wehe den Hoorn: politie zoekt getuigen vernielingen

Bij een woning aan de Kerkstraat in Wehe den Hoorn zijn diverse vernielingen gepleegd. In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekenden schade aangericht aan de garage, de auto en diverse tuinelementen. Zo zijn een reclamebord en een glazen bol vernield en is een tuinbank versleept. Ook een spiegel van de auto moest het ontgelden. Mensen die iets over de vernielingen weten of weten wie verantwoordelijk is voor de vernielingen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Middelstum: auto in de sloot

Een 34-jarige automobiliste uit Uithuizen is zondagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de N46 bij Middelstum. De vrouw schrok ergens van, remde krachtig en raakte de controle over het voertuig kwijt. De auto gleed de sloot in. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Kiel-Windeweer: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft zondagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 28-jarige automobilist uit Midlaren. De man reed met een snelheid van 152 km/uur over de Zuidlaarderweg in Kiel-Windeweer. De maximum toegestane snelheid is daar 80 km/uur. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren.

Marum: mannen in gestolen auto ontkomen

Twee mannen zijn zondagnacht aan de politie ontkomen. Het tweetal reed in een auto op de Transportweg bij Marum met groot licht. De politieauto reed in tegenovergestelde richting en gaf lichtsignalen vanwege het grote licht. Daarop ging enkel het stadslicht aan. Voor de agenten was dit reden om de auto te controleren. De bestuurder ging er echter vandoor. Agenten zetten de achtervolging in. Verderop stopte de auto, waarop de inzittende te voet hun weg vervolgden. Ze konden ontkomen aan de politie. Bij controle bleek de auto eerder die avond in Surhuisterveen gestolen te zijn. De auto is in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Mussel: bromfietser gewond bij aanrijding

Een 18-jarige bromfietser uit Bourtange is zondagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man reed over de Jipsingboertangerweg. Bij de kruising met de Voorbeetserweg kreeg hij geen voorrang van een 55-jarige automobiliste uit Sellingen. De man is met letsel aan onder anderen zijn arm overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stadskanaal: inbrekers vrachtauto aangehouden

De politie heeft zondagnacht twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een geparkeerde vrachtauto. De politie kreeg een melding van een getuige die zag dat twee mannen hadden ingebroken in een vrachtauto aan de Maarsbroek in Stadskanaal. Met hulp van een surveillancehond leidde het spoor naar van de vrachtauto naar een geparkeerde personenauto. Agenten hebben gepost en konden even later twee mannen uit Musselkanaal, 23 en 33 jaar, aanhouden. De auto is in beslag genomen. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Peizerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 390, aantal overtredingen: 94, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Bornholmstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 366, aantal overtredingen: 100, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Haren, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 572, aantal overtredingen: 122, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Unikenstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 191, aantal overtredingen: 100, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Siddeburen, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 877, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.