Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 07-01-2008

Joyriding

UTRECHT De politie heeft zondagavond een minderjarige jongen aangehouden omdat hij in een auto reed.

Door verschillende getuigen werd omstreeks 23.05 uur gebeld omdat men het vermoeden had dat een minderjarige jongen in een auto rond reed. Op de Bombaydreef zagen agenten de betreffende auto rijden en gaven de bestuurder een stopteken.

De bestuurder een 15-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Volgens de verklaring van de jongen mocht hij het voertuig even lenen van de eigenaar. Hij was samen met zijn vriendin een rondje gaan rijden.

Aanrijding

UTRECHT Op de Waterlinieweg vond zondagmiddag een aanrijding tussen twee personenautos plaats. Hierbij raakte een man licht gewond.

Een 28-jarige man uit Den Dolder reed met zijn auto over de Waterlinieweg en wilde aan het eind linksaf de Rijksweg A28 oprijden. Op het moment dat hij op de kruising reed werd hij aangereden door een 33-jarige automobiliste uit Utrecht. Door de aanrijding raakte de

28-jarige bestuurder licht gewond aan zijn arm. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Zondagmorgen heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed terwijl zijn rijbewijs al was ingevorderd.

Tijdens de surveillance zagen agenten op het Zandpad een bestuurder zich vreemd gedragen. De man reed op een parkeerplaats een paar meter vooruit om daarna weer een paar meter achteruit te rijden. De agenten besloten de man te controleren. Als snel bleek dat de 27-jarige man uit Maarssen te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 635 ug/l uit. Ook bleek dat de man zijn rijbewijs op 30 december 2007 al in had geleverd voor het rijden onder invloed. Met een proces-verbaal en een algemeen rijverbod van zeven uur werd hij weer naar huis gestuurd.