Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 07-01-2008

Te veel op

LOENEN AAN DE VECHT In de nacht van zondag 6 op maandag 7 januari werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel had gedronken.

Rond 01.30 uur zagen agenten een auto rijden en hoorden dat de uitlaat van het voertuig lek was. Zij gaven de bestuurder, een 33-jarige man uit Utrecht, een stopteken. De agenten constateerden dat de man sterk naar alcohol rook. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Utrechter 390 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Muizengaatje

BREUKELEN Op zondagmiddag 6 januari werd tussen de Stationsweg en de Provincialeweg N401 bij het zogenaamde Muizengaatje gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring. Zeventien automobilisten en twee motorrijders negeerden de geslotenverklaring.

Openlijke geweldpleging

HARMELEN Op zondagavond 6 januari werden een man en een jongen aangehouden voor onder andere de mishandeling van een andere man.

Rond 22.30 uur liep een 63-jarige man uit Harmelen met zijn hond over de Dorpstraat. Hij zag dat twee jongelui een tuin inliepen en daar een fonteinsteen omgooiden en een slang daarvan lostrokken. Daarna ging het tweetal ervandoor en de Harmelaar liep achter hen aan. Op een gegeven moment bleef het tweetal staan en de Harmelaar sprak hen aan. Daarop vielen zij hem aan, werkten hem tegen de grond en mishandelden hem. Een getuige zag vanuit zijn woning de mishandeling en bonsde hard op het raam, waarna de verdachten ervandoor gingen.

De politie kwam met spoed met meerdere eenheden ter plaatse. Het slachtoffer werd opgevangen en in de omgeving werd naar de verdachten gezocht. Het tweetal, een jongen van 16 jaar en een man van 22 jaar beiden uit Woerden, werd op de Haanwijk aangetroffen en aangehouden. Beiden bleken zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Zij werden naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Even later kwam de melding dat vermoedelijk één van de verdachten op de Dorpstraat ook nog over een geparkeerde auto was gelopen. Het was nog niet duidelijk of de auto daarbij schade had opgelopen of alleen door modder was besmeurd.

Het slachtoffer van de mishandeling deed aangifte van openlijke geweldpleging. Hij had letsel aan zijn hoofd, hand en knieën opgelopen en werd in het Hofpoortziekenhuis voor zijn verwondingen behandeld. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.