Politie Rotterdam Rijnmond



* AANHOUDING IN VERBAND MET DRUGSOVERLAST

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft twee aanhoudingen verricht in verband met drugsoverlast. Zondagavond rond kwart over zes zagen medewerkers van de afdeling Cameratoezicht zagen dat enkele personen bezig waren met de handel in verdovende middelen op de Eerste Middellandstraat. Agenten controleerden de mannen en troffen verdovende middelen aan. Ze hielden het tweetal uit Rotterdam in de leeftijd van 37 en 44 jaar oud aan en brachten hen over naar een politiebureau waar ze werden ingesloten.


* TWEE AUTO-INBREKERS AANGEHOUDEN
Politieagenten van district Rotterdam-West hielden zondagmiddag rond twee uur twee 20-jarige Rotterdammers aan die kort ervoor hadden ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Coolhaven. Oplettende burgers waarschuwden de politie die het tweetal, aan de hand van het signalement, op de Schonenbergerweg aanhielden. Na onderzoek bleek de autoruit met een steen te zijn vernield. Tevens was de deurpost van de bijrijderzijde vernield. Het tweetal is ingesloten.


* STRAATROOF MISLUKT
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 21-jarige Rotterdamse werd zondagavond rond half zeven op de Plantagestraat door een man met een klein vuurwapen bedreigd. Zij moest haar tas afgeven. De vrouw, die niet direct onder de indruk was, weigerde dit en ging haar woning binnen. De man probeerde vervolgens nog haar woning binnen te gaan maar door haar kordate optreden mislukte dit ook. Het signalement van de man luidt: een man met een Hindoestaans uiterlijk met een lengte tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Hij had een normaal postuur, een baby-face en dik, zwart, spingering stijl haar. In zijn haar zat een soort van diadeem die het haar uit zijn gezicht hield. Hij had bruine ogen. Hij droeg een baggy blauwe spijerbroek die half afgezakt op zijn heupen hing met een halflange donkerblauwe jas. Over deze jas c.q. trui liep een horizontale wit/grijze streep. Mocht u deze man hebben gezien of weten wie deze man is, of zelf slachtoffer zijn geweest neemt u dan contact op met de politie van district Oost, telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen via 0800-7000.


* TWEE AANHOUDINGEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGINGEN

ROTTERDAM-OOST / PRINSENLAND - De politie heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden betrokkenheid bij openlijke geweldpleging. Zaterdagavond rond acht uur kreeg de politie melding van een huiselijke twist. De ex-vriend en de huidige vriend van een 26-jarige bewoonster kregen onenigheid met elkaar op straat. Agenten arresteerden ter plekke een 30-jarige Rotterdammer en een 34-jarige Rotterdammer en brachten ze over naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* MAN AANGEHOUDEN MET 'VALS' RIJBEWIJS
ROTTERDAM KRALINGEN - Politieagenten van district Oost hielden zaterdagavond een man aan. Tijdens een verkeerscontrole moest de 28-jarige Rotterdammer zijn rijbewijs rond kwart over negen tonen. De foto van de persoon op het rijbewijs leek echter niet op de automobilist. Hierop gaf hij aan dat dit het rijbewijs van een vriend was en dat zijn rijbewijs thuis lag. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Het rijbewijs is in beslag genomen. Een vriendin kwam kort hierop zijn eigen rijbewijs brengen. Met een bekeuring mocht hij weer naar huis. Zondagmiddag zagen surveillerende agent de rechtmatige eigenaar van het rijbewijs lopen. Hij gaf aan dat de verdachte inderdaad zijn vriend was maar dat het absoluut niet de bedoeling was dat deze met zijn rijbewijs rond zou rijden. Hierop kreeg de 26-jarige Rotterdammer zijn rijbewijs terug.


* BEJAARDE VROUW SLACHTOFFER BABBELTRUC
Een 82-jarige Vlaardingse is zondagmiddag het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Rond half vier werd bij de vrouw aangebeld door een negroïde man van ongeveer 30 jaar oud. De man wilde graag wat drinken, waarna het slachtoffer hem binnenliet. Nadat hij wat had gedronken en vertrok bleek de vrouw haar portemonnee met inhoud te missen. Door politieagenten werd direct een onderzoek in de omgeving ingesteld. Helaas zonder resultaat. Het signalement van de verdachte man luidt: Een negroïde man met een gladde huid, tussen de 20 en 30 jaar oud. Ongeveer 1.80 lang met een tenger postuur, een vrouwelijke stem. Hij sprak accentloos Nederlands. Aan de hand van het buurtonderzoek bleek dat de man zou collecteren voor een sponsorloop. Mocht u over informatie beschikken die betrekking heeft op deze man of bent u ook slachtoffer geworden van een babbeltruc, neemt u dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Indien er bij u wordt aangebeld, laat niemand binnen die u niet kent. Als iemand zich voordoet van een of andere organisatie vraag altijd naar zijn of haar identiteitsbewijs en bel bij twijfel de politie!


* VROUW LICHTGEWOND NA AANRIJDING
SPIJKENISSE - Een 23-jarige vrouw is zondagmiddag lichtgewond geraakt na een aanrijding. Rond half vijf kwam de fietster door nog onbekende oorzaak in aanraking met een auto op de Beukenlaan. Hierbij viel de inwoonster van Spijkenisse. Uit voorzorg is ze overgebracht naar het Ruwaard van Putten ziekenhuis. Hier werd een niet blijvende verwonding aan haar hand geconstateerd. De even oude bestuurder van de auto bleef ongedeerd. De technische ongevallen dienst van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.


* BRANDJE NAAST SCHOOL
HELLEVOETSLUIS - In de container naast een school op de Jacq Perkstraat heeft zondagavond korte tijd een brandje gewoed. Rond tien uur werd de brandweer gewaarschuwd. Deze waren snel aanwezig om de brand te blussen. Het bleek te gaan om kerstbomen die in de containers in de brand gestoken waren.


* HENNEPKWEKERIJ IN AANBOUW ONTDEKT NA WATERSCHADE

SPIJKENISSE - Politieagenten van district de Eilanden hebben zondagavond een hennepkwekerij in aanbouw ontdekt. Rond elf uur meldde een horecagelegenheid aan de Lenteakker dat zij last hadden van wateroverlast in de keuken. Dit zou afkomstig zijn van een woning boven het restaurant. Op het moment dat de agenten daar aanbelden wilde de bewoner hen niet binnenlaten. Hij gaf aan dat zijn bad overstroomd was. Waarop de agenten aangaven toch in woning te willen kijken. Hierop belde de man naar een 'vriend' en zei dat deze beter kon verdwijnen omdat de politie beneden stond. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig en zagen een verdachte man bij de achterkant van de woning vandaan komen. Hij is aangehouden. Ook de eigenaar van de woning, een 27-jarige Spijkenisser, is aangehouden. In de woning werd nog een derde verdachte aangehouden, daarnaast troffen ze een hennepkwekerij in aanbouw aan. De aanwezige materialen zijn vernietigd. Het drietal, allen afkomstig uit Spijkenisse, is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* ZOON AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING MOEDER

Politieagenten van district Noord hielden zondagmorgen rond tien uur, op de Crooswijksebocht, een 22-jarige Rotterdammer aan voor huiselijk geweld. De jongen had kort ervoor zijn 56-jarige moeder in haar woning aan de Zwaanshals bedreigd en de inboedel vernield. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de jongeman door gealarmeerd politiepersoneel worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.


* VROUW AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING POLITIEAGENTEN

Naar aanleiding van een melding van overlast stelden politieagenten zondagavond rond acht uur een onderzoek in op de Krabbestraat. Hier troffen zij een 36-jarige vrouw, zonder vaste woon- of verblijfplaats. De vrouw wilde op bezoek, echter deze bewoonster was niet thuis. Vervolgens kreeg zij ruzie met een andere bewoonster, waarbij zij zich grof uitte. Nadat de politieagenten waren gearriveerd bekoelde de vrouw haar woede op de agenten en maakte hen ondermeer uit voor 'kankerpolitie'. Hierop is zij aangehouden. Tegen haar is een proces-verbaal opgemaakt. Binnenkort zal zij zich bij de rechter moeten verantwoorden.


* MAN EN VROUW AANGEHOUDEN
Een 38-jarige vrouw en een 36-jarige man, beiden afkomstig uit Rotterdam, zijn zondagmiddag rond half vier aangehouden. Het stel had flinke ruzie en was met elkaar op de vuist gegaan. Vervolgens stapte de vrouw in haar auto en reed weg. Aan de hand van het kenteken werd zij door surveillerende politieagenten staande gehouden op de Straatweg. Daar niet duidelijk kon worden wie wat had gedaan en beiden niet mee wilden werken zijn zowel de man als de vrouw aangehouden. Beiden hadden lichte verwondingen op hun lichaam en gezicht. De recherche onderzoekt de zaak.


* JONGEN MET GESTOLEN FIETS AANGEHOUDEN
Een 16-jarige Rotterdammer is zondagmiddag rond half twee op de Bentincklaan aangehouden. Surveillerende agenten zagen de jongen rijden op een fiets met een opengebroken slot. De jongen gaf aan de fiets voor 30 euro te hebben gekocht van een man. Hij wist dat de fiets vermoedelijk van diefstal afkomstig was. De jongen kreeg een HALT- proces-verbaal. De fiets werd in beslag genomen.


* FIETSENDIEF OP HETERDAAD AANGEHOUDEN
Naar aanleiding van een melding van een fietsendieftal stelden politieagenten van district Noord een onderzoek in op de Hofdijk. Aan de
hand van het opgegeven signalement werd zondagavond rond zeven uur, op de hoek van de Vriendelaan met de Hofdijk, een 33-jarige Rotterdammer op heterdaad aangehouden. De gestolen fiets stond tegen een woning en werd in beslag genomen. De man is aangehouden en ingesloten.