Koninklijke Nederlandse Schaakbond


---

Erik van den Doel eerste winnaar OGD Prinsenstadtoernooi

Grootmeester Erik van den Doel heeft het eerste OGD Prinsenstadtoernooi op zijn naam geschreven. In de laatste ronde versloeg hij collega-grootmeester en mede-koploper Shilong Li, en eiste daarmee de ongedeelde eerste plaats voor zich op. Dimitri Reinderman won eveneens zijn slotpartij, maar dat was niet genoeg om Van den Doel bij te halen. Hij passeerde echter wel Li, en werd daardoor tweede. Li eindigde met vier andere spelers op 4½ punt, maar was op weerstandspunten derde.

Van den Doel krijgt de prijs overhandigd

In de B-groep was het ongemeen spannend. De twee koplopers, Alexander Al en Ashley Krishnasing, speelden in de slotronde tegen elkaar en de partij eindigde in remise. Daardoor wist Melvin Holwijn het duo te achterhalen, en eindigden ze gedrieën op de eerste plaats. Ashley Krishnasing werd op weerstandspunten eerste van de groep.

In de C-groep waren er bij het ingaan van de laatste ronde drie koplopers. Uiteindelijk wist van dit drietal alleen Stijn Gieben zijn partij te winnen. Daarmee won hij uiteraard de C-groep. Hans Kuijpers, Cees IJzermans en Geurt Jan van der Meiden werden op een half puntje achterstand gedeeld tweede.

Uitgebreide verslagen, eindstanden en foto's vindt u op de toernooisite.

---

De volledige uitslag kunt u vinden op de website van De Toren.