Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 7 januari 2008

Duo vernield speeltoestel

Hengelo

De politie heeft op zondag 6 januari een 15-jarige jongen en een 13-jarig meisje uit Hengelo aangehouden op de Louis Bouwmeesterstraat in Hengelo ter zake vernieling.

Op zondag 6 januari kreeg de politie omstreeks 16.00 uur een melding dat op de Louis Bouwmeesterstraat in Hengelo een jongen en een meisje vernielingen pleegden. Ter plaatse trof de politie een 15-jarige jongen en een 13-jarig meisje, beiden uit Hengelo, aan die voldeden aan het door getuigen opgegeven signalement. Het tweetal had een gat getrapt in een speeltoestel. De 13- en 15-jarige zijn door de agenten aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar werden de ouders van het tweetal in kennis gesteld en kon na verhoor het bureau met een proces-verbaal ter zake vernieling weer verlaten worden. (08-002467)

Gewonden bij frontale aanrijding

Almelo

Een 19-jarige Almelose automobiliste en een 20-jarige Almeloër, als passagier van een 20-jarige automobilist uit Almelo, zijn op zondag 6 januari gewond geraakt bij een aanrijding op het Slot in Almelo.

Op zondag 6 januari kreeg de politie omstreeks 20.30 uur een melding van een aanrijding op het Slot in Almelo. Een 20-jarige automobilist uit Almelo reed over het Slot in Almelo komende uit de richting van de Ootmarsumsestraat. Ter hoogte van een wegversmalling kwam de 20-jarige in frontale aanrijding met een tegemoetkomende 20-jarige automobiliste uit Almelo. Bij de aanrijding raakte de 20-jarige Almelose en een 20-jarige passagier, die bij de 20-jarige Almeloër inzat, gewond. Beiden werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. (08-002652)

Automobilist onder invloed na vluchtpoging aangehouden

De Lutte

Een 23-jarige automobilist uit De Lutte is op maandag 7 januari aangehouden op de Denekamperstraat in zijn woonplaats wegens het rijden onder invloed.

Op maandag 7 januari wilde de politie omstreeks 03.00 uur een automobilist controleren die op de Denekamperstraat in De Lutte reed. De bestuurder had even daarvoor een horecagelegenheid bezocht en agenten hadden vermoedens dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Agenten gaven de bestuurder een stopteken maar hier werd niet aan voldaan. Even later stopte de bestuurder, stapte uit de auto en vluchtte de weilanden in. De agenten zetten de achtervolging, zochten de bossen af en hielden korte tijd later de bestuurder, een 23-jarige man uit De Lutte, aan. De 23-jarige werd overgebracht naar het politiebureau waar hij 1,34 promille blies tijdens de ademanalyse. Het rijbewijs van de 23-jarige werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-002686)

Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

Saasveld

De politie heeft op maandag 7 januari op de Darfeldsweg in Saasveld het rijbewijs van een 21-jarige beginnend bestuurder uit Borne ingevorderd wegens het rijden onder invloed.

Op maandag 7 januari controleerde de politie omstreeks 03.00 uur op de Darfeldsweg in Saasveld een 21-jarige automobilist. Omdat agenten vermoedens hadden dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij 1,25 promille. Het rijbewijs van de 21-jarige, die beginnend bestuurder is, werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-002685)

Bromfietser gewond bij eenzijdige aanrijding

Holten

Een 17-jarige bromfietser uit Laren is op maandag 7 januari gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Larenseweg in Holten.

Op maandag 7 januari reed omstreeks 04.30 uur een 17-jarige bromfietser uit Laren over de Larenseweg in Holten. Doordat de bromfietser vermoedelijk een paaltje langs de weg raakte kwam hij met zijn bromfiets ten val en raakte gewond. Een aanwonende hoorde de klap van het ongeval en alarmeerde de politie. De 17-jarige is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis van Deventer gebracht. (08-002690)

tel.: 053-4555588


---- --