Politie Zuid-Holland-Zuid

07/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 07-01-2008 o persberichten district I

VERDACHT VAN STALKING
DORDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van maandag 7 januari een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Krispijnseweg. Hij wordt verdacht van stalking van zijn ex-vrouw. Hiervan heeft zij aangifte gedaan. De verdachte zou haar op allerlei manieren al geruime tijd blijven lastigvallen met als gevolg een inbreuk op haar persoonlijke levenssfeer. De man is ingesloten.

VERDACHTE SITUATIE
DORDRECHT De politie heeft zondagmiddag 6 januari een 43-jarige veelpleger uit Dordrecht aangehouden op het Admiraalsplein. De politie kreeg de melding dat een of meerdere personen op het dak van een sloopflat zouden lopen. De sloopflat is een afgesloten terrein omheind met hekken. Ter plaatse zagen de agenten dat de 43-jarige vanaf het dak lood naar beneden gooide. Hij werd aangehouden en ingesloten.

JEUGD AANGEHOUDEN IVM VUURWERKOVERLAST
DORDRECHT De politie heeft op zondagmiddag 6 januari vijf jongens van 11(3) en 12 jaar uit Dordrecht aangehouden op de Eikenlaan. Ze werden aangehouden na een melding van vuurwerkoverlast. Bij een bewoner aan de Eikenlaan werd vuurwerk door de brievenbus gegooid met als gevolg flinke rookoverlast en schroeiplekken in het tapijt. De gedupeerde belde direct de politie die in de omgeving uitkeek naar mogelijke verdachten. Een groepje jongens werd door agenten gevonden op een bruggetje bij het Burg. Beelaertspark. Ze stonden vuurwerk af te steken. Bij het zien van de politie rende de jeugd weg. Ze werden in de kraag gevat. Drie van de vijf jongens hadden vuurwerk bij zich. Twee van hen bekenden vervolgens een rotje door de brievenbus van de bewoner gegooid te hebben. Alle vijf moesten ze mee naar het politiebureau waar hun ouders in kennis werden gesteld. Het vuurwerk dat de jongens bij zich hadden, is in beslaggenomen en zal worden vernietigd.

AANGEHOUDEN NA AANRIJDING MET ALCOHOL OP
DORDRECHT Een 27-jarige man uit Zwijndrecht is zondagmiddag 6 januari aangehouden op de Voorstraat in Dordrecht nadat hij daar een 2-jarig jongetje aanreed ter hoogte van de Turfsteiger. De verwondingen van het kindje bleken mee te vallen. De automobilist werd na de aanrijding aangehouden, hij bleek teveel alcohol gedronken te hebben, namelijk
1,5 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

INBREKER LAAT GESTOLEN MOBIELTJES ACHTER BIJ INBRAAK DORDRECHT In de Jacob van Ruisdaelstraat zijn afgelopen zaterdag 5 januari twee inbraken gepleegd. In een portiekwoning werd tussen 16.00 en 21.30 uur ingebroken. De bewoner trof bij thuiskomst een overhoop gehaalde woning aan. Een televisie en een laptop stonden niet meer op hun plaats maar waren vermoedelijk in de keuken klaargezet om weg te nemen. Waarschijnlijk werd de dader(s) gestoord waarop die vluchtte. Wel werden er twee oude mobiele telefoons en een gouden sieraad weggenomen. In hetzelfde tijdsbestek werd verderop in de straat ook ingebroken bij een portiekwoning. Daar werden enkele sleutels gestolen. De bewoner constateerde de inbraak ook bij thuiskomst. Hij miste niet alleen de sleutels maar vond ook wat: namelijk twee vreemde mobiele telefoons die niet van hem zijn. Onderzoek wees uit dat deze twee telefoons thuishoren bij de andere bewoner die ook slachtoffer werd van inbraak. Het is dus erg waarschijnlijk dat dezelfde persoon verantwoordelijk is voor deze twee inbraken. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in. Beide gedupeerden hebben aangifte gedaan.
Waarschijnlijk is de inbreker in beide woningen binnengekomen via de achterzijde. Mogelijk heeft iemand iets verdachts gezien zaterdagmiddag of avond 5 januari. Getuigen kunnen contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

INBRAAK IN SUPERMARKT
DORDRECHT In de vroege ochtend van maandag 7 januari omstreeks 05.45 uur is een inbraak gepleegd in een supermarkt aan de Merwedestraat. De politie kreeg zowel een inbraakmelding als de melding van een getuige die twee verdachte personen op de fiets zag vluchten. Ter plaatse bleek het om een reële inbraak te gaan: er bleek een ruit kapot geslagen te zijn waarna binnen tabak werd gestolen. De verdachte personen werden in de omgeving niet meer aangetroffen. De politie heeft sporen veilig gesteld die door de Unit Forensische Opsporing zullen worden onderzocht.