Dienstenbond CNV

Nieuws

7 januari 2008

ICT'ers opgelet: vraag René Paas het hemd van het lijf!

Op dinsdag 6 februari 2008 zal René Paas, de voorzitter van de CNV-vakcentrale, een vergadering bijwonen van het bestuur van de vakgroep ICT. De leden van CNV Dienstenbond in de ICT-sector zijn hierbij van harte welkom!

Waarom René Paas uitgenodigd?
In de afgelopen maanden hoorde CNV Dienstenbond steeds vaker van zijn leden in de ICT-sector dat zij zich zorgen maakten over de plannen van minister Donner van Sociale Zaken over de versoepeling van het ontslagrecht. Discussies hierover liepen vaak hoog op. Vaak was de vraag, ja maar wat doet het CNV hier dan aan? Of wat vindt onze voorzitter daarvan? Hoe gaat dat eigenlijk die onderhandelingen tussen het CNV en de minister? En met name; wat gaat er nu gebeuren met het ontslagrecht? Daarom leek het een goed idee om de voorzitter zelf uit te nodigen. Zogezegd en zogedaan. René Paas reageerde direct zeer enthousiast en daarna was de afspraak snel gemaakt.

Kom ook!
Het bestuur van de vakgroep ICT verwacht dat het een zeer interessante avond zal worden. Daarom heeft het bestuur besloten om deze vergadering open te stellen voor alle belangstellende leden in de ICT-sector. Dus komt u vooral ook! Dit is uw kans om meer te weten te komen over hoe dat nu gaat bij onderhandelingen tussen vakbonden en het kabinet over een sociaal akkoord over bijvoorbeeld loonmatiging. En moet het CNV voor de komende jaren weer loonmatiging afspreken of niet? Moeten we wat u betreft in de komende jaren met elkaar weer de broekriem aanhalen of niet? Maar u kunt ook vragen wat het CNV vindt over de discussie over pensioenleeftijden of speciale loonschalen voor jonge werknemers.

Kijk bij Nieuws/Zakelijk voor verdere informatie. Daar staan de adresgegevens en het aanmeldingsformulier.