Almere heeft de eerste Leerplaats van Nederland

maandag 07 januari 2008

Passend onderwijs, Centrum voor Jeugd en Gezin, opvoeden en onderwijs, activiteiten en dagarrangementen, allemaal vanuit één organisatie. In Almere noemen ze dat een Leerplaats.

Het Meesterwerk.

Het is een afgeleide van het Etutorium, een moderne leerplaats voor kinderen en jongeren van 0 tot 15 jaar. Vanuit één pedagogische visie worden persoonlijke begeleiding, zorg, coaching en training afgestemd op de individuele onderwijsbehoefte van ieder kind en ontwikkeld door de landelijke stichting Etutoria en woningbouwcorporatie Ymere.

In de Leerplaats worden principes van Etutorium in de praktijk gebracht en getoetst. De openbare Brede School Het Meesterwerk in Almere, de eerste Leerplaats van Nederland, heeft daar al ervaring mee. Voorschoolse educatie in de peuterspeelzaal, basisonderwijs voor 4- tot en met 12-jarigen en kinderopvang tussen 07.00 en 19.00 uur worden vanuit één organisatie door één team van professionals georganiseerd. Ouders (en medewerkers) kunnen een opvoedingscursus volgen of informatie krijgen over bijvoorbeeld drukke kinderen. Ze kunnen er ook terecht voor advies aan de jeugdverpleegkundige, die ook de periodieke onderzoeken bij leerlingen doet. De Leerplaats realiseert integrale zorgondersteuning en passend onderwijs al in de praktijk.

Klik hier voor meer informatie en het persbericht.