Gemeente Leeuwarden

Connexxion introduceert nieuwe stadsdienst Maxx in Leeuwarden

Bron: Connexxion (07-01-2008)
Vanaf 1 januari 2008 start Connexxion met de stadsdienst Maxx in Leeuwarden. Van maandag tot en met zaterdag rijdt Maxx overdag elk kwartier vanuit Bilgaard, Vrijheidswijk, Camminghaburen, Aldlân en Nijlân.
Hierdoor krijgen reizigers een optimale aansluiting op de treinen en het streekvervoer. Reizigers uit de wijken Westeinde en Zuiderburen kunnen van maandag tot en met zaterdag overdag ieder halfuur met de bus reizen. 's Avonds en op zondag wordt de frequentie op de meeste lijnen één keer per uur. Op koopzondagen wordt de frequentie uitgebreid.

De nieuwe wijken Zuidlanden en Blitsaerd worden van openbaar vervoer voorzien door de Opstapper. Deze extra service van Connexxion brengt en haalt reizigers van het thuisadres naar het centraal station. De chauffeur bepaalt zelf de meest logische route. Voor De Opstapper geldt het normale OV-tarief met een toeslag van EUR 2,-. Treinreizigers die met de stadsdienst aansluiting willen hebben op de eerste en de laatste rit Heerenveen -Zwolle kunnen gebruik maken van De Opstapper.
Kijk voor de voorwaarden en aanvragen op www.connexxion.nl.

Maxx gemakskaarten
In Maxx-bussen kunnen reizigers reizen met de handige Maxx-gemakskaartjes, die te koop zijn bij de chauffeur. Voor de prijs van EUR 1,50 voor 9 uur en EUR 1 na 9 uur kan men 1,5 uur door Leeuwarden reizen, inclusief een overstap op Maxx-lijnen. Daarnaast is de normale strippenkaart en een abonnement geldig op de Maxx-bussen.

Kijk voor de tarieven en de dienstregeling op www.connexxion.nl