Gemeente Lisse

ondernemers > 2008 > Activiteitenbesluit versimpelt milieuregelgeving

Activiteitenbesluit versimpelt milieuregelgeving

Op 1 januari 2008 is het 'Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer' (het Activiteitenbesluit) in werking getreden. Dit nieuwe besluit betekent een vereenvoudiging van de milieuregelgeving voor bedrijven.

Valt uw bedrijf onder het Activiteitenbesluit?

Door het Activiteitenbesluit verandert er voor sommige bedrijven een aantal milieuvoorschriften. U kunt controleren of uw bedrijf onder het Activiteitenbesluit valt en welke milieuvoorschriften voor uw bedrijf gelden. Deze website wordt momenteel nog door het ministerie van VROM ontwikkeld.

Online meldingsformulier

Via deze website heeft u verder de mogelijkheid om een online meldingsformulier in te vullen. Deze wordt automatisch naar de gemeente Lisse verstuurd. U kunt er ook voor kiezen om het formulier te printen en per post te versturen. Ook is het mogelijk om een papieren versie op te vragen bij onze nieuwe gemeentewinkel. Als u dat wilt, kunt u het daar ook samen met een medewerker invullen.

Meer algemene informatie over het Activiteitenbesluit kunt u vinden op de website van infomil en op de website van VROM.