Gemeente Zeist

03-01-2008: Brede school Den Dolder opent deuren Laatst gewijzigd: 07 januari 2008

Gemeente Zeist

bureau communicatie

Persbericht

Datum 03 januari 2008

Brede school Den Dolder opent deuren

Op maandag 7 januari wordt de nieuwe Brede School aan de Schröder van der Kolklaan in gebruik genomen. De Gemeente Zeist heeft lange tijd gewerkt aan de ontwikkeling van een Brede School in Den Dolder. De Brede School is een gebouw dat geschikt is voor een groot aantal functies. Naast veertien klaslokalen en centrale ruimten is ook ruimte voor peuterspeelzaalwerk en buitenschoolse opvang.

De organisaties die de Brede School in gebruik zullen nemen zijn twee basisscholen: de Kameleon en de Montessorischool, buitenschoolse opvang de Spelonk en peuterspeelzaal het Lokomotiefje. Deze instellingen maken respectievelijk deel uit van de volgende organisaties: Stichting voor katholiek onderwijs het Sticht, Stichting openbaar onderwijs Rijn- en Heuvelland, Kind & Co en Meander Omnium; deze organisaties zijn een samenwerkingsverband aangegaan, teneinde de brede school te realiseren.

De Brede School Den Dolder wordt getypeerd als een dorpsleerhuis voor alle inwoners van Den Dolder. Naast de hoofdgebruikers kunnen dus ook andere initiatieven in het gebouw worden ontplooit. De gemeente heeft budget beschikbaar gesteld voor een coördinator die zorg draagt voor diverse activiteiten en de afstemming daarvan. Ook kan er voor creatieve cursussen of bijeenkomsten een ruimte worden gehuurd.

Naast de Brede School wordt een buitensportcomplex gerealiseerd bestaande uit twee kunstgras(voetbal)velden, één gras voetbalveld (het hoofdveld) en twee pupillen grasvoetbalvelden. Het kunstgrasveld dat grenst aan de Brede School wordt openbaar toegankelijk. Ook komt daar een gebouw waarin opgenomen een sporthal, het paviljoen van s.v. DOSC, de kleedruimte t.b.v. het buitensportcomplex en een jeu de bouleshal t.b.v. DOSC.

De officiële opening van de Brede School zal naar verwachting in het voorjaar plaatsvinden. De leerkrachten, begeleiders en kinderen zullen na de kerstvakantie al van hun nieuwe school gebruik gaan maken.