Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Marktplaats.nl kent adverteerdersgedrag dankzij SAS Business Intelligence-oplossing

Met één druk op de knop inzicht in inkomsten en toekomst

Huizen, 7 januari 2007 - Het succes van Marktplaats.nl heeft alle verwachtingen overtroffen. In 1999 begonnen als kleinschalige particuliere handelsplaats op internet, telt Marktplaats.nl tegenwoordig ruim vijf miljoen rubrieksadvertenties waarvan dagelijks 210.000 nieuwe.

Bij Marktplaats.nl regeert de wet van de grote getallen. Analyse en rapportage van financiële stromen, vereist het verwerken van enorme hoeveelheden data. Dit gebeurde met behulp van exportbestanden uit het datawarehouse die in Excel werden verwerkt. Inzicht in en voorspellen van financiële inkomstenstromen was daardoor zeer tijdrovend en kostte soms een hele week.

Met SAS, marktleider op het gebied van business intelligence- en analytische software, ontwikkelde Marktplaats.nl een oplossing die de werkelijke financiële situatie in kaart brengt. Dankzij de business intelligence-oplossing van SAS, heeft Marktplaats.nl nu met één druk op de knop inzicht in toekomstige inkomstenstromen van het bedrijf.

Overtuigend
Eerder dit jaar installeerde Marktplaats.nl de SAS business intelligence-toepassing op één werkplek. Het management van Marktplaats.nl was zeer te spreken over het feit dat ze sneller en eenvoudiger over rapportages konden beschikken. Daarom werd gekozen voor een serveroplossing met bredere toegankelijkheid. En dankzij de Microsoft Office Add-in kan Marktplaats.nl met één druk op de knop over rapportages in PowerPoint, Excel of Word beschikken. Geautoriseerde medewerkers kunnen nu beschikken over financiële rapportages, de toekomstverwachtingen inzien en in zijn documenten verwerken.

Natasha Zharinova, Manager Revenue Planning and Strategy van Marktplaats.nl: "De SAS-oplossing is een robuuste oplossing, gekocht op de groei. Sterk punt van SAS is de mogelijkheid om de databronnen achter een rapport te herleiden. Al onze medewerkers kunnen hiermee uit de voeten, waardoor we niet meer afhankelijk zijn van een paar mensen voor onze rapporten. En het geautomatiseerd voorspellen van onze inkomsten sluit helemaal aan bij onze behoefte. SAS vergemakkelijkt zo ook onze samenwerking met eBay, onze Amerikaanse moedermaatschappij."

Patrick Smelt, Business Development Manager en retailspecialist bij SAS zegt: "Marktplaats is een mooi aansprekend bedrijf dat de afgelopen jaren sterk is gegroeid. Vaak zie je bedrijven te laat overstappen naar Informatiesystemen die bij hun volwassenheidsfase horen. Marktplaats maakt die fout niet."

SAS9-platform
De Marktplaats-oplossing is gebaseerd op het SAS9®-platform en omvat SAS BI Server, SAS ETS, SAS STAT, SAS Access to MySQL, SAS Access to PC file formats en SAS Enterprise Guide®. Dankzij SAS´ geïntegreerde aanpak ontstaat er organisatiebreed één consistente manier voor het ontsluiten en analyseren van informatie.

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 210.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Meer informatie is te vinden op www.marktplaats.nl.

Over SAS
SAS is marktleider op het gebied van business intelligence-software en dienstverlening. Meer dan 43.000 organisaties gebruiken SAS´ software om hun prestaties te verbeteren door grote hoeveelheden gegevens inzichtelijk te maken om zo sneller accurate zakelijke beslissingen te nemen; winstgevender relaties te ontwikkelen met leveranciers en klanten; wet- en regelgeving na te leven; baanbrekend onderzoek te verrichten en betere producten te ontwikkelen. SAS biedt naast branchespecifieke ook generieke oplossingen en is toonaangevend in data-integratie, data-opslag en geavanceerde business intelligence toepassingen vanuit een enterprise intelligence platform.

SAS levert haar klanten al sinds 1976 The Power to Know. De onderneming groeit continu en is vanaf de oprichting winstgevend. Jaarlijks investeert SAS 26 procent van de omzet in Research & Development; meer dan het dubbele van wat concurrenten investeren. Wereldwijd werken ruim 10.000 medewerkers bij SAS, van wie 3.400 in Europa. SAS is sinds 1986 actief in Nederland. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Huizen op landgoed 'Oud-Bussem', waar ruim honderd medewerkers werken. Meer informatie is te vinden op www.sas.com/nl.