Ingezonden persbericht


ICO en Alcatel-Lucent demonstreren mobiele DVB-SH-televisie tijdens Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas

Rijswijk, Hilversum, 7 januari 2007 - Satellietbedrijf ICO Global Communications en Alcatel-Lucent verzorgen volgende week tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een demonstratie van DVB-SH-televisie. Het is de eerste keer dat bedrijven deze nieuwe techniek tonen. DVB-SH staat voor Digital Video Broadcasting - Satellite services to Handhelds.

Tijdens de demonstratie in Las Vegas verzorgen ICO en Alcatel-Lucent live televisie in hoge resolutie naar terminals in een bewegend voertuig dat voorzien is van DVB-SH-ontvangers. Verder demonstreert ICO nog DVB-SH-video naar draagbare monitors in zijn stand.

De demonstratie is een belangrijke mijlpaal voor ICO dat op dit moment een hybride satelliet- en vast netwerk bouwt voor de Noord-Amerikaanse markt. Alcatel-Lucent is verantwoordelijk voor de integratie van het project en levert de systeemarchitectuur, het ontwerp en installatiediensten.

De Consumer Electronics Show vindt plaats in Las Vegas, van 7 januari tot en met 10 januari. Alcatel-Lucent vindt u in hal South, standnummer 4 35763MP.

Het volledige Engelstalige persbericht vindt u hier.

###

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2006 een gecombineerde pro-formaomzet van 18,3 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie zie www.alcatel-lucent.com