Politie Amsterdam-Amstelland

Update Jacob van Lennepkade 311 / Jacob van Lennepkade (07/01/08)

Onderzoek heeft uitgewezen, dat de op 14 december 2007, in haar woning op de Jacob van Lennepkade aangetroffen overleden 86 jarige vrouw een natuurlijke dood is gestorven.

Na melding werd om 19:25 uur werd het stoffelijk overschot van de bewoonster aangetroffen. De onderzoekende schouwarts wilde geen verklaring van natuurlijke dood afgeven. De sectie gaf geen duidelijkheid. Na uitgebreid forensisch onderzoek is gebleken dat er geen sprake was van een misdrijf.
Politie vindt drugs bij verkeerscontrole; 3 arrestaties / Holterbergweg (07/01/08)

Zaterdagmiddag 5 januari stuitte een politiepatrouille op een grote hoeveelheid harddrugs toen zij een automobilist betrapte op het rijden zonder rijbewijs. In de auto vonden agenten 11 wikkels cocaïne, een gestolen invalidenparkeerkaart en een tas met circa 17.000 XTC-pillen. De bestuurder en de medepassagiers (25, 28 en 28 jaar) werden ingerekend.

Even na vieren wekte een automobilist op de Holterbergweg argwaan toen hij door het rode licht reed. Agenten controleerden de bestuurder en vroegen om zijn rijbewijs. Het document dat de man overhandigde bleek niet van hem. Toen de man verklaarde niet in het bezit te zijn van een rijbewijs werd hij ingerekend. Omdat de verdachte zich nogal vreemd gedroeg en wat wegmoffelde werd een nader onderzoek ingesteld. Daarbij troffen de dienders de verboden en gestolen goederen aan. Hierop werden ook de inzittenden ingerekend. Rechercheurs van district Oost hebben de zaak in onderzoek.

Inbreker op heterdaad betrapt / Renkumhof (07/01/08)

Een 21-jarige inbreker werd in de nacht van zondag op maandag omstreeks 02.00 uur gearresteerd op de Meerkerkdreef. Hij was even daarvoor betrapt bij een inbraak in een woning aan het Renkumhof.

Rond 02.00 uur keek de bewoner samen met zijn vriendin in de slaapkamer naar een film. Het geluid stond daarbij enigszins hard. Toen hij naar het toilet ging zag hij in de woonkamer een onbekende man met een rode pet staan. De verdachte schrok, rende weg en sprong via een openstaand slaapkamerraam naar beneden. Enige minuten later kon een surveillance-eenheid de man arresteren op de Meerkerkdreef. Hij was in het bezit van een portemonnee en een spelcomputer, beide afkomstig uit de woning.

De verdachte is inverzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Disclaimer & copyright Politie Amsterdam-Amstelland