Politie Drenthe

Maandag

Emmen, 07-01-2008

Vrouw gewond bij aanrijding

EMMEN - Een 19-jarige vrouw uit Emmen raakte zondagmiddag gewond bij een aanrijding aan de Haagjesweg. Een 21-jarige man uit Emmen reed op de kruising met de Meerstraat en hij verleende geen voorrang aan een 60-jarige bestuurster uit Emmen die van rechts kwam. De 19-jarige vrouw zat als passagiere in de auto bij de 19-jarige jongen. Zij klaagde over hoofdpijn en is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Emmen. De beide voertuigen hoefden niet te worden afgesleept. (BPS 08-101834)

Aangiftes van inbraken bij bedrijven
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een restaurant aan de Nije Nering. Door een deur te forceren, wist men binnen te komen. Er is ondermeer een aantal gokkasten opengebroken en klein geld weggenomen. Namens de eigenaar is aangifte gedaan. (BPS 08-101805)
EMMEN Zondagmiddag is aangifte gedaan van inbraak bij de busstalling aan de Eerste Bokslootweg. Door een raam te forceren, wist men binnen te komen. Er zijn onder meer twee laptops weggenomen. Namens de eigenaar is aangifte gedaan.(BPS 08-101807)

Politie houdt verdachte van inbraak aan
ASSEN De politie heeft zondagavond een 22-jarige man uit Roden aangehouden op verdenking van diefstal en inbraak bij een bedrijf. Een medewerker van het bedrijf liep de verdachte bij aanvang van de nachtdienst tegen het lijf en wist hem te overmeesteren. Daarop werd de politie gebeld. Mogelijk was er nog een tweede verdachte bij betrokkken, maar die werd niet meer door de agenten aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.(BPS 08-101856)

76-jarige man werkt dief uit de woning
RODEN Een 76-jarige man uit Roden deed zondagavond aangifte bij de politie. Rond 19.00 uur wist een nog onbekende man een woning aan de Achterste Kamp binnen te dringen. De onbekende belde aan bij de woning en duwde de bewoner de woning in. Hij bedreigde de 76-jarige en wilde geld hebben. De bewoner wist de dief uiteindelijk te overmeesteren en de deur uit te werken. De politie vraagt getuigen van dit voorval zich te melden via 0900-8844. (BPS 07-101852)

Politie onderzoekt vernielingen

COEVORDEN De politie onderzoekt een aantal vernielingen die mogelijk in de nacht van zaterdag op zondag zijn gepleegd in Coevorden. Aan de Schoolstraat is een ruit van een auto vernield, net als een auto die geparkeerd stond aan de Bakkersteeg. In het laatste geval troffen agenten een groene container aan op de auto. Ook in de Sint Jansstraat werden twee autos aangetroffen met schade. Bovendien is een hek vernield bij een supermarkt in Coevorden. Het is niet bekend of de vernielingen zijn gepleegd door dezelfde dader(s). Andere gedupeerden worden gevraagd zich te melden bij de politie, net als getuigen. Zij kunnen bellen via 0900-8844.(BPS 08-101804 of BPS 101772)

Man aangehouden wegens reizen zonder geldig rijbewijs ASSEN De politie heeft zondagmorgen een 22-jarige man uit Geeuwenbrug aangehouden op het Stationsplein. Een conducteur heeft de verdachte overgedragen aan de politie. De man werd verdacht van het reizen zonder geldig plaatsbewijs. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Hij kreeg uiteindelijk drie bekeuringen voor het reizen zonder geldig bewijs, het opgeven van een valse naam en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.(BPS 08-101769)

Huiselijk geweld
EMMEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 51-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Hij zou zijn 50-jarige vrouw hebben bedreigd en mishandeld. De man is ingesloten voor verhoor.(BPS 08-101727)

Jongens aangehouden op verdenking van vernieling BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier jongens aangehouden uit Beilen. Het gaat om twee jongens van 17 jaar, één van 18 jaar en één van 22 jaar oud. De jongens zouden met zwaar vuurwerk een bushokje hebben vernield aan de Esweg. Na verhoor zijn drie van hen vrijgelaten. Zij hebben inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. De 22-jarige jongen is inverzekering gesteld. In zijn woning is zwaar vuurwerk aangetroffen en inbeslaggenomen. De politie is bezig met het onderzoek.(BPS 08-101755)

Uitslaande woningbrand
VEENOORD Een woning aan de Nieuweweg is in de nacht van zondag op maandag volledig uitgebrand. De hulpverleners kregen een melding van een uitslaande brand. De 73-jarige bewoner was inmiddels uit het pand en werd opgevangen bij de buren. Hij is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.(BPS 08-101881)

Politie controleert in verkeer
HOOGEVEEN Agenten hebben zondagmorgen een controle gehouden op de Mr Cramerweg en de Schutstraat. Van 60 bestuurders is een blaastest afgemomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. (BPS 08-101771)

De woordvoering wordt gedaan door Ramona Venema, Bureau Communicatie Politie Drenthe. Telefoon 0592-451280.