Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme

Persbericht

Deventer, 7 januari 2008


1 februari sluitingsdatum voor aanvraag stimuleringsbijdrage

Aanmeldingstermijn Gelderland Cultuurland nadert einde

Organisatoren van kwalitatief hoogstaande culturele activiteiten hebben nog tot en met 1 februari de tijd om een aanvraag in te dienen voor een stimuleringsbijdrage voor Gelderland Cultuurland 2008. Dit cultuurtoeristische project wordt van 28 juni tot en met 31 augustus voor de vijftiende keer georganiseerd door Kunst en Cultuur Gelderland (KCG) en het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT). Het aanvraagformulier voor een stimuleringsbijdrage en/of opname in de gids en op de website zijn samen met de richtlijnen van Gelderland Cultuurland 2008 te downloaden vanaf www.gelderlandcultuurland.nl

In opdracht van de provincie Gelderland brengt Gelderland Cultuurland al sinds 1994 vernieuwende culturele activiteiten met een sterk inhoudelijke kwaliteit voor het voetlicht. Het gaat daarbij om hedendaagse kunstuitingen (beeldende kunst, theater, muziek, film, literatuur, etc.) en bijzondere cultuurhistorische activiteiten (activiteiten in musea, kastelen, tuinen, etc.). Een overzicht van dit specifieke aanbod krijgt een plaats op de website www.gelderlandcultuurland.nl en in de handzame gids. In de gids komt wederom een uitneembare topografische kaart waarop monumentale kerken, musea (volgens de Museum Kijkwijzer), kastelen en historische tuinen staan vermeld. Voor plaatsing op deze overzichtskaart hoeft geen aanmeldingsformulier ingevuld te worden, een e-mail met kerninformatie volstaat.

Naast het samenstellen en promoten van een onderscheidend cultureel zomeraanbod, heeft Gelderland Cultuurland ook een actieve rol in het stimuleren van dit aanbod. Het cultuurtoeristische project probeert het tot stand komen van vernieuwende evenementen te bevorderen door middel van advisering en het toekennen van stimuleringsbijdragen. De maximale stimuleringsbijdrage voor 2008 is ¤ 5000,-. Deze bijdrage mag maximaal 60% van de totale kosten van het initiatief dekken. De sluitingsdatum voor het indienen van een aanvraag is 1 februari 2008.

Vragen of advies?
Wie behoefte heeft aan gratis advies m.b.t. het indienen van een aanvraag, kan een afspraak maken met de coördinator van Gelderland Cultuurland, Marieke van de Geyn (telefoon: 026-351 90 29 of mariekevandegeyn@kcg.nl, werkdagen: ma, di, do).




Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme