Steven Schuit hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode

07/01/2008 15:02



Nyenrode Business Universiteit



Breukelen, 12 december 2007 - Professor mr Steven R. Schuit is met ingang van 1 november 2007 benoemd tot hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit. Schuit bekleedt vanaf dat moment de nieuwe leerstoel 'Corporate Governance & Responsibility', die is onderbracht binnen het Nyenrode Strategy Center. Met de benoeming van Schuit versterkt Nyenrode de onderzoeks- en onderwijsactiviteiten binnen het Powerhouse Corporate Governance.

Het Powerhouse Corporate Governance is een denktank die zich bezig houdt met de analyse van bestuur en controle van ondernemingen en onderwijs op dit terrein. Dit thema heeft steevast een prominente plaats op de agenda van raden van bestuur, raden van commissarissen en financial executives. Door recente boekhoudschandalen, de oplopende discussies rondom topsalasrissen van bestuurderen en de aanpassingen in wet- en regelgeving (Commissie Tabaksblat) is Corporate Governance een onderwerp geworden waar ook maatschappelijk gezien steeds meer aandacht naar uitgaat.

Prof. dr. Bert de Groot, Rector Magnificus van Nyenrode: "Corporate governance is niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd een zeer actueel thema dat wij als business universiteit niet kunnen en willen negeren. Door Schuits jarenlange bestuurlijke en academische ervaring en zijn kennis van strategische besluitvorming, is zijn benoeming van zeer grote waarde voor Nyenrode in het algemeen en voor ons onderwijs op het gebied van corporate governance in het bijzonder."

Over Steven Schuit
Steven Schuit (1942) is tevens hoogleraar International Commercial & Financial Law aan de Universiteit Utrecht en is als ex-partner verbonden aan het advocatenkantoor Allen & Overy. Schuit bekleedt verschillende commissariaten, waaronder bij Numico N.V., New World Resources, Breevast, Amodo, ZBG Finance. Hij is verder bestuurslid/hoofddocent van de Grotius Academy in Nijmegen.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op leidende functies in een internationale omgeving. Daarbij wordt grote waarde gehecht aan maatschappelijk bewustzijn en duurzaam ondernemerschap. De universiteit biedt masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde, en bachelor, master en post-master opleidingen in accountancy en controlling. Centraal in de onderwijsfilosofie van Nyenrode staat de combinatie van kennisoverdracht, praktijkervaring en ontwikkeling van sociale vaardigheden. Deze combinatie ziet de universiteit, en met haar het bedrijfsleven, als cruciaal voor het succesvol zijn in leidinggevende posities.

Nyenrode biedt standaard en maatwerk executive programma's en permanente educatie voor het MKB en beursgenoteerde Nederlandse en internationale ondernemingen. De Nyenrode Research Group coördineert het wetenschappelijk onderzoek van de universiteit, waarbij de toepasbaarheid van dit onderzoek nauwlettend in het oog wordt gehouden.

Zie voor meer informatie www.nyenrode.nl


- EINDE BERICHT -






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (