Nederlands bedrijf succesvol op internationale betaalmarkt

07/01/2008 15:20



ICP Companies



Doetinchem, 7 januari 2008
P e r s b e r i c h t

Smart Concepts verandert naam in ICP
Nederlands bedrijf succesvol op internationale betaalmarkt

DOETINCHEM - Het Nederlandse bedrijf Smart Concepts is steeds succesvoller op internationale markten voor betaal- en klantenbindingsystemen. Om dat te benadrukken heeft het bedrijf zijn naam vanaf vandaag gewijzigd in ICP.

International Cash Processing is voortaan de naam van diverse vestigingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk, die sinds de fusie vorig jaar tot dezelfde groep behoren en die zich bezighouden met betalingsverkeer en zogeheten loyaltysystemen.

De Rocks van Texaco en Super de Boer, de Nationale Sportpas, het LOKO-spaarprogramma of de betaalkaarten van Q8; inmiddels hebben ruim 6 miljoen Nederlanders een kaart van Smart Concepts. Ook is het bedrijf gespecialiseerd in fraudebestendige pinautomaten, die sinds augustus 2007 ingezet worden tegen pinpasfraude, onder meer door de Pathé-bioscopen.

De Nederlandse groep van ICP telt inmiddels vier bedrijven:
ICP International Card Products BV: voorheen Smart Concepts (ontwikkeling en beheer). ICP International Cash Processing BV: voorheen Smart Transaction Services (processing). ICP Sales & Services BV (nieuw): verkoop en beheer van betaalterminals. ICP Internet Cash Payments voorheen Holding DOT.COM (administratieve holding).

,,Toen ik in 1996 begon was ik alleen. Een jaar later werkten we met vier mensen en nu telt het bedrijf 130 medewerkers", beschrijft CEO Johan Vaatstra de groei van het bedrijf in de afgelopen jaren. ,,We opereren steeds groter en meer internationaal en we denken dat de nieuwe naam dat duidelijker maakt."

Ook de Duitse bedrijven binnen de groep hebben hun naam veranderd en vallen onder de paraplu van ICP. De internationale website is te vinden onder www.icp-companies.com. Volgens CEO dr. Winfried Jerone van de groep kunnen de Nederlandse bedrijven van ICP de internationale positie van het bedrijf versterken. ,, De handelsgeest en kennis van verschillende talen maakt Nederlanders met uitstek geschikt voor internationaal zaken doen", stelt hij.





http://www.icp-companies.com