OPG Groep N.V.

Europalaan 2, Utrecht Corporate Communicatie Postbus 2066 Telefoon: +31(0)30 2821609 3500 GB Utrecht Fax: +31(0)30 2821660

Persbericht

Utrecht, 7 januari 2008

100e Mediq Apotheek geopend

Vandaag wordt in het Zuid-Hollandse Sommelsdijk Mediq Apotheek Haringvliet officieel geopend. Daarmee is de doelstelling van 100 Mediq Apotheken per eind 2007 bereikt.

Het Mediq Apotheek-concept zorgt voor een uniforme uitstraling en werkwijze van zowel de apotheken van OPG als de zelfstandige Mediq Apotheken. Bij de apotheken die zijn overgegaan naar de Mediq Apotheek-formule is de klanttevredenheid flink verbeterd en is de omzet uit niet-receptgeneesmiddelen duidelijk toegenomen.

De Mediq Apotheek-formule

De Mediq Apotheek-formule onderscheidt zich door een herkenbare en hoogwaardige service aan de klant. Zo wordt meer tijd en persoonlijke aandacht besteed aan de klant, wachttijden worden tot een minimum beperkt en er worden ruime openingstijden gehanteerd. De bereikbaarheid is geoptimaliseerd en er is een ruime keuze uit zelfzorgproducten. Daarnaast kan de klant gebruikmaken van speciale therapiebegeleiding in overleg met de arts en van zorgconcepten met betrekking tot chronische ziekten, zoals diabetes. Met een persoonlijke zorgpas garandeert Mediq Apotheek een goede medicatiebewaking en heeft de klant buiten openingstijden toegang tot een kluisje om geneesmiddelen af te halen. De website van Mediq Apotheek bevat veel actuele en praktische informatie. Elke Mediq Apotheek heeft daarnaast een eigen website met aanvullende actuele informatie.

OPG heeft tot doel om aan het eind van dit jaar 200 Mediq Apotheek-vestigingen te hebben gerealiseerd door ombouw van eigen apotheken en aansluiting van zelfstandige apothekers bij de formule. Momenteel bezit OPG in Nederland 225 apotheken en is hiermee eigenaar van de grootste apotheekketen van Nederland. Daarnaast levert OPG Groothandel aan nog eens circa 225 zelfstandige apotheken. In Polen en België worden voorbereidingen getroffen om eveneens de Mediq Apotheek-formule uit te gaan rollen.

Handelsregister Utrecht nr. 30000534
OPG Groep N.V.

2