Politie Hollands Midden Politie vordert zes rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend zes rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Leiden ging het om een 20 jarige man uit Alphen aan den Rijn. Hij werd zaterdag 5 januari rond 01.15 uur op de Willem de Zwijgerlaan gecontroleerd. Hij reed op een snorfiets. De uitslag van zijn ademanalyse was uiteindelijk 595 ug/l. Nog geen 20 minuten later werd een 27 jarige man uit Katwijk op de 2e Binnenvestgracht gecontroleerd. Hij reed in een auto en bij hem stelde de politie na ademanalyse 505 ug/l. Omdat van hem de voorgaande vier jaar al drie keer zijn rijbewijs was ingevorderd voor het rijden onder invloed, nam de politie hem ook nu weer in. Op zondag 6 januari rond 01.25 uur reed een 30 jarige man uit Leiden zonder rijbewijs in een auto over de Langebrug. Zijn rijbewijs was ongeldig verklaard. Hij bleek ook onder invloed te zijn. De uitslag van de bij hem uitgevoerde ademanalyse was 595 ug/l.

In Oud Ade controleerde de politie maandag 7 januari rond 05.10 uur op de Kolk een 46 jarige automobilist uit Oud Ade. Hij bleek bij zijn ademanalyse te komen tot 935 ug/l.

In Benthuizen werd zaterdag 5 januari rond 01.10 uur op het Verbreepark een 35 jarige automobilist uit Rotterdam gecontroleerd. Na vaststelling van alcoholgebruik volgde de ademanalyse. De uitslag hiervan was 590 ug/l.

In Alphen aan den Rijn hield de politie maandag 7 januari rond 01.10 uur op de Raafstraat een 29 jarige automobiliste uit Nieuwkoop aan vanwege vermoedens van alcoholgebruik. De uitslag van haar ademanalyse was 590 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog achttien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen; Noordwijk, Katwijk (2x), Rijnsburg, Oegstgeest, Leiden (5x), Leiderdorp, Alphen aan den Rijn, Waddinxveen (2x), Bodegraven (2x), Reeuwijk en Gouda. In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Leiden Doorrijder als verdachte gehoord Een 35 jarige man uit Amersfoort is maandag 7 januari gehoord over het veroorzaken van een aanrijding en het daarna verlaten van de plaats van het ongeval. Het ongeval gebeurde zaterdag 5 januari rond 12.55 uur nabij de oprit van de Rijksweg N11 naar de Rijksweg A4. Twee auto's, bestuurd door een 41 jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk en een 34 jarige man uit Zoetermeer, stonden te wachten voor het verkeerslicht voor het linksafslaande naar de oprit gaande verkeer. De man uit Amersfoort reed daarop in. Hij stapte even uit om daarna weer in te stappen en weg te rijden. Dankzij getuigen die het kenteken van de auto hadden genoteerd kon hij alsnog achterhaald worden. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op voor het doorrijden na aanrijding. De man uit Hazerswoude-Rijndijk klaagde over zijn nek en werd voor onderzoek overgebracht naar het LUMC.

Bergambacht Twee aanhoudingen na vechtpartij In en bij een etenszaak aan de Hoofdstraat ontstond zaterdag 5 januari rond 01.30 uur een vechtpartij tussen twee groepen jongeren. Daarbij gooide een 18 jarige man uit Bergambacht een putdekstel door de ruit van de zaak. Hij werd daarvoor aangehouden. Een andere 18 jarige jongen uit Bergambacht ging zich ermee bemoeien en wilde niet vertrekken ondanks herhaaldelijke vorderingen daartoe gedaan door agenten. Daarvoor werd hij aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.