NOVA

07-01-2008

Ontwikkelaar uit Science Link na 'intimidatie'
Een projectmanagementbureau uit Weert stopt wegens de 'onacceptabel dreigende houding' van 'groeperingen' met de ontwikkeling van het omstreden Science Link in Venray. Op verscheidene activistische internetsites valt te lezen dat de huizen van enkele projectmanagers op kerstavond zijn beklad. De actie zou zijn opgeëist door het Dierenbevrijdingsfront. Volgens de tegenstanders is de bedoeling dat er in Science Link dierproeven worden gehouden.

In de studio regaeert CDA-Kamerlid Sybrand van Haersma Buma. Hij verbaast zich erover dat "dierenactivisten nog steeds zo eenvoudig hun terreur op ondernemers kunnen uitoefenen". Hij wil dat het kabinet de gemeente Venray maximaal ondersteunt om de plannen te kunnen uitvoeren.

Empathie voor slachtoffers
Jeugdgevangenissen, beleidmakers en politici zitten met de handen in het haar: hoe kunnen zij voorkomen dat jonge criminelen steeds weer in herhaling vallen?

De Utrechtse pedagoog Micha de Winter testte afgelopen maanden een nieuwe methode uit in jeugdgevangenissen: hij leert de jonge daders wat ze bij slachtoffers aanrichten. Wellicht maakt dat indruk en laten zij hun mes de volgende keer thuis. Werkt deze methode? NOVA kreeg een unieke blik achter de schermen van een jeugdgevangenis.

Obama op winst
Twee dagen voor de voorverkiezingen in New Hampshire heeft Barack Obama een voorsprong genomen op Hillary Clinton. Volgens een CNN-peiling wil nu 39 procent van de Democraten in de staat op Obama stemmen, en 29 procent op Clinton. Volgens een peiling van USA Today heeft Obama zelfs een voorsprong van 13 procentpunten. Vanuit Amerika commentaar van correspondent Willem Lust en in de studio commentaar van Amerika-deskundige Maarten van Rossum.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Georgiërs vervroegd naar de stembus

'De Vliegeraar' verfilmd

De clip van 'Obama girl'


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht