Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 07-01

BREDA, 7 januari 2008

Bredase (17) aangehouden wegens bezit van harddrugs

BREDA: De politie heeft zondagmorgen rond 11.45 uur een 17-jarig meisje uit Breda aangehouden in haar ouderlijke woning in het stadsdeel Haagse Beemden. Ze wordt verdacht van het bezit van harddrugs, vermoedelijk cocaïne. Agenten gingen naar de woning, nadat de broer van het meisje bij thuiskomst constateerde dat zijn laptop uit de woonkamer was verdwenen. Navraag bij zijn zus leverde een vaag verhaal op. Ook had hij een jongen uit hun huis zien lopen die verdacht op hem overkwam. De agenten troffen de drugs in de woonkamer aan en het 17-jarige meisje had er geen verklaring voor. Ook wilde ze niet verklaren waar de laptop was gebleven. Ze is voor verder onderzoek op het bureau ingesloten.

Lastige treinreiziger uit Oudenbosch gearresteerd

BREDA: Een 21-jarige inwoner van Oudenbosch is zondagmiddag rond 13.45 uur aangehouden op het NS-station. De man zou een vrouwelijke conducteur bedreigd hebben. Dat gebeurde in de trein die vanuit Roosendaal naar Breda reed. Op het station in Roosendaal zou de man uit Oudenbosch ook al een machinist bedreigd hebben, nadat de man tegen de machinist was aangelopen waardoor die hete koffie over zijn kleding heen kreeg. De Oudenboscher is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Zundertnaar aangehouden na huiselijk geweld

ZUNDERT: De politie heeft zondagmiddag kort na 16.30 uur een 38-jarige inwoner van Zundert aangehouden wegens huiselijk geweld. Zijn vrouw deed aangifte tegen hem, nadat ze was mishandeld. Volgens haar zou ze vaker geslagen zijn. De Zundertnaar is in verzekering gesteld.

Willebrorder aangehouden na mishandeling in café

ST. WILLEBRORD: Een 43-jarige inwoner van St. Willebrord is maandagmorgen kort na 02.00 uur aangehouden in zijn woning. De man wordt ervan verdacht eerder op de avond een 55-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld tijdens een ruzie in een café in St. Willebrord. het slachtoffer werd met en bierflesje op het hoofd geslagen. De 55-jarige man heeft zich moeten laten behandelen bij de huisartsenpost en kon daarna naar huis. De 43-jarige verdachte is ingesloten op het bureau. De ruzie ontstond volgens de verdachte nadat het slachtoffer een opmerking had gemaakt over een overleden familielid van de verdachte. Beide mannen waren onder invloed van alcohol.

Auteur: Andre van den Hul