Universiteit Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht

7 januari 2008

Yvonne van Rooy herbenoemd als collegevoorzitter

Mr. Yvonne van Rooy is door de Raad van Toezicht herbenoemd als voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht voor de periode van vier jaar. Zij is sinds 1 februari 2004 collegevoorzitter in Utrecht.

Mr. Y.C.M.T. van Rooy

Mr. Y.C.M.T. van Rooy (1951) studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht. Na haar studie werd zij adjunct-secretaris Europese integratie bij het Nederlands Christelijk Werkgeversverbond. In 1984 werd ze lid van het Europees parlement. Twee jaar later was zij Staatssecretaris van Economische Zaken, in 1989 kamerlid (fractie CDA), in 1990 wederom Staatssecretaris van Economische Zaken en vanaf 1994 tot 1997 weer lid van de Tweede Kamer. Daarna werd ze benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur in Tilburg. Yvonne van Rooy bekleedt diverse maatschappelijke nevenfuncties.

College van Bestuur

Naast Van Rooy bestaat het College van Bestuur in Utrecht uit prof.dr. Hans Stoof (rector magnificus) en prof.dr. Hans Amman.

Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht is de grootste universiteit van Nederland, met 29.000 studenten en 8.000 medewerkers. De universiteit herbergt vrijwel alle wetenschappelijke disciplines; ze biedt bijna 50 bacheloropleidingen, en ruim 160 masterprogramma's waarvan vele open staan voor buitenlandse studenten. Op de prestigieuze Academic Ranking of World Universities bekleedt de Universiteit de 7e positie van Europa. Utrecht staat wereldwijd op de 42ste plaats in deze Shanghai-ranglijst.

Meer informatie
Ludo Koks, woordvoerder Universiteit Utrecht, telefoon (030) 253 2501, L.P.M.Koks@uu.nl.